Connect with us

Social

Proiectul „Studiourile Ferentari” a fost finalizat cu succes şi este pregătit pentru inaugurare

Studiourile Ferentari, proiectul lunii martie demarat de Asociaţia Zi de Bine, a fost finalizat. Peste 30 de copii din trupa de teatru Playhood vor avea propriul spaţiu în care vor putea studia actoria, vor învăţa ce înseamnă producţia muzicală şi fotografia artistică, vor realiza comedy sketch-uri şi totodată, vor putea filma episoade de vlogging sau podcast-uri, toate sub îndrumarea echipei Asociaţiei Ferentari. Bugetul pentru întregul proiect a fost de 35.000 euro, bani care au fost investiţi atât în amenajarea spaţiului şi dotarea cu toate echipamentele necesare, cât şi pentru acoperirea costurilor necesare funcţionării studioului, pe timp de un an.

Proiectul a fost susţinut de partenerii strategici ai Asociaţiei Zi de Bine: Lidl România, Grupul EON România şi UniCredit Bank.

Întregul spaţiu are o suprafaţă de 90 de metri pătraţi şi este împărţit în 3 camere, în care se află un studio audio pentru înregistrări şi un studio foto/video. Studioul audio a fost dotat cu echipamente de înregistrare vocală, microfon special pentru studio, mixer audio şi toate accesoriile necesare pentru producţia muzicală sau dublaj de tip voice-over. Totodată, studioul video a fost echipat cu un set de reflectoare profesionale, cameră video, stabilizator pentru camera video pe 3 axe şi o staţie de lucru PC.

„Luna martie se încheie pentru noi cu bucurie, entuziasm şi multă nerăbdare. Pentru că au ţinut morţiş ca locul să aibă amprenta lor, tinerii din trupa Playhood s-au implicat neobosiţi în renovarea şi amenajarea unui spaţiu pe care acum îl numesc „un colţ de paradis” şi sunt convinşi că această experienţă i-a învăţat lecţia responsabilităţii şi a generozităţii. Acum tot ce ne rămâne de făcut este să îi privim cum prind aripi şi să ne bucurăm pentru ei atunci când îi vom vedea pe o scenă de teatru, într-un film, când vor lansa prima melodie sau primul podcast. Bravo, copii!”, au declarat Melania Medeleanu şi Luciana Zaharia, fondatoarele Asociaţiei Zi de Bine.

Proiectului „Studiourile Ferentari” s-a alăturat şi Excelenţa Sa, ambasadorul Israelului, David Saranga, dar şi actorii Vladimir Drăghia şi Paul Ipate, care şi-au donat ziua de naştere.

Trupa de teatru „Playhood” este coordonată de actorul Ionuţ Oprea alături de Mădălina Dorobanţu şi a luat naştere în urmă cu şapte ani, în cadrul Şcolii Generale 136. Odată cu trecerea timpului, copiii implicaţi în proiect au căpătat experienţă, au prins curaj şi au jucat în cadrul festivalurilor de teatru pentru adolescenţi. Anul trecut, în plină pandemie, Mădălina Dorobanţu şi Ionuţ Oprea au înfiinţat Asociaţia Ferentari, din nevoia de a ţine pasul cu succesul şi dezvoltarea proiectului Playhood. Astfel, a crescut şi nevoia pentru un spaţiu special amenajat unde să poată repeta. În acest context, în mai puţin de o lună de la demararea proiectului, „Studiourile Ferentari” au prins viaţă.

În primul trimestru al acestui an, Asociaţia Zi de Bine a reuşit să finalizeze cu succes trei proiecte speciale:

– În luna ianuarie, în urma proiectului Teen Line a fost lansată prima platformă dedicată adolescenţilor din România, adolescenti.deprehub.ro şi o linie verde, 0374.461.461, un număr cu acoperire naţională, accesat până astăzi de sute de adolescenţi. Totodată, în aceeaşi lună a fost lansat şi Podcastul Zi de Bine care a ajuns între timp la cel de-al 5-lea episod.

– Februarie s-a încheiat cu amenajarea şi dotarea a trei camere dedicate audierii minorilor, sub numele de Loc de Bine, în cadrul Parchetelor de pe lângă Tribunalele din Constanţa, Vrancea şi Vâlcea, unde deja au avut loc primele audieri.

– Studiourile Ferentari, proiectul lunii martie, oferă ocazia copiilor din Ferentari să înveţe prin artă.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință