Connect with us

Social

Proiect pentru creşterea incluziunii unui număr minim de 1.400 de romi din comunităţile Chitila şi Străuleşti

Consiliul Local al Sectorului 1 a fost împuternicit să hotărască în ceea ce priveşte asocierea cu Centrul European pentru Sprijinirea Incluziunii Sociale a Romilor în vederea derulării proiectului „Creşterea incluziunii şi abilitarea romilor din Sectorul 1 – Reuşim împreună”

Consilierii municipali au adoptat, vineri, un proiect prin care Consiliul Local al Sectorului 1 a fost împuternicit să hotărască în ceea ce priveşte asocierea cu Centrul European pentru Sprijinirea Incluziunii Sociale a Romilor în vederea derulării proiectului „Creşterea incluziunii şi abilitarea romilor din Sectorul 1 – Reuşim împreună”.

Acordul de parteneriat vizează atragerea unei finanţări nerambursabile din Granturile SEE şi norvegiene.

Bugetul proiectului este de 993.681 de euro (4,8 milioane lei), iar activităţile se vor derula pe o perioadă de 24 de luni.

Proiectul va fi implementat de DGASPC Sector 1 şi Centrul European pentru Sprijinirea Incluziunii Sociale a Romilor. Acordul de parteneriat reprezintă o condiţie obligatorie pentru implementare.

Obiectivul general vizează creşterea incluziunii pentru un număr minim de 1.400 de romi, iar serviciile dezvoltate se vor adresa beneficiarilor din comunităţile Chitila şi Străuleşti. Rezultatele parteneriatului vizează creşterea calităţii vieţii beneficiarilor, prin facilitarea institutionalizată a relaţiei cu comunitatea locală de romi, soluţionarea situaţiilor privind solicitarea şi deţinerea actelor de identitate, asistenţa juridică acordată în vederea clarificării problemelor locative, sesiuni de informare şi campanii de creştere a conştientizării incluziunii sociale, prezervarea identităţii, inserţia şi reinserţia socio-profesională a persoanelor de etnie romă din Sectorul 1.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință