Connect with us

Educatie

Programul Naţional Şcoală după şcoală debutează în judeţul Constanţa

Ministerul Educaţiei a publicat în Monitorul Oficial nr. 186 din 24 februarie 2021 Ordinul nr. 3.300 din 19 februarie 2021 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Programului naţional pilot de tip „Şcoala după şcoală”, pentru elevii până la clasa a VIII-a inclusiv.

Scopul principal al acestui programului naţional pilot este organizarea, în şcolile cu clase de învăţământ primar şi gimnazial, de activităţi remediale, în vederea acordării de sprijin elevilor pentru formarea competenţelor specifice, sporirea şanselor de succes şcolar şi de acces la niveluri superioare de educaţie şi diminuarea riscului de părăsire timpurie a şcolii , începând cu semestrul al II-lea al anului şcolar 2020-2021.

Pentru a putea participa la Programul pilot de tip „Şcoala după şcoală” sunt eligibili elevii până la clasa a VIII-a inclusiv, aflaţi în risc de părăsire timpurie a şcolii şi/sau în risc ori în situaţie de eşec şcolar, în special elevii care nu au avut acces sau au avut acces deficitar la activităţile educaţionale desfăşurate prin intermediul tehnologiei şi al internetului, precum şi elevii aparţinând grupurilor vulnerabile, cum ar fi elevi romi, elevi din mediul rural, elevi cu dizabilităţi şi elevi din comunităţile dezavantajate economic, care îndeplinesc cel puţin unul dintre următoarele criterii:

a) nu au avut acces sau au avut acces deficitar la activităţile educaţionale desfăşurate prin intermediul tehnologiei şi al internetului, întrucât nu dispun de echipamente informatice proprii sau nu beneficiază de conexiune/conexiune fiabilă la internet;

b) se află în situaţie de corigenţă la sfârşitul semestrului I al anului şcolar 2020-2021 sau au situaţia şcolară neîncheiată la cel puţin o disciplină;

c) au nevoie de ore remediale, necesitate dovedită de rezultatele şcolare obţinute în semestrul anterior sau la evaluarea iniţială de la începutul semestrului în derulare.

Înscrierea în acest program se realizează prin depunerea documentelor la unitatea de învăţământ unde funcţionează elevul până mâine, 3.03.2021. La nivelul judeţului Constanţa s-au centralizat, până în prezent, solicitări pentru aproximativ 1000 de elevi.

În calitate de parteneri, facem apel la toate canalele media pentru a promova acest program alături de Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa. Activităţile care se vor realiza vin în întâmpinarea nevoilor reale de pregătire a elevilor noştri şi oferă o intervenţie individuală, în funcţie de progresul realizat de către fiecare elev în cadrul procesului educaţional derulat până în prezent, conform condiţiilor impuse de situaţia pandemică înregistrată la nivel naţional a afirmat Sorin Mihai, inspector şcolar general.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință