Vizite la Casa Memorială ‘Elie Wiesel’, Complexul Muzeal Auschwitz I şi Birkenau, dezbateri şi sesiuni de informare fac parte din programul celei de-a cincea ediţii a ‘Elie Wiesel’ Study Tour.
Programul este finanţat de Ambasada Statelor Unite şi de Ambasada Regatului Ţărilor de Jos şi îşi propune să ofere studenţilor interesaţi de tematica drepturilor omului şi de istoria Holocaustului ocazia de a înţelege mai multe despre aceste subiecte. Se oferă 15 burse complete, ce acoperă integral costurile participării la program în perioada 18-29 august, informează Ambasada SUA.
„Ediţia din acest an va include vizite la Casa Memorială ‘Elie Wiesel’, Complexul Muzeal Auschwitz I şi Birkenau, Cartierul Evreiesc Kazimierz din Cracovia şi Fabrica lui Schindler, vizite în oraşul Trnava din Slovacia, deplasare către Ungaria şi vizite în Cartierul Evreiesc din Budapesta şi Memorialul ‘Pantofi de-a lungul promenadei Dunării’. Participanţii vor avea parte de activităţi diverse, de tip team building, dezbateri, workshopuri şi sesiuni de informare de interes pentru tematica programului”, informează sursa citată.
Pe toată durata vizitei de studiu, participanţii vor fi însoţiţi de un profesor de specialitate care le va oferi informaţii cu privire la locurile vizitate şi va iniţia dezbateri tematice. După finalizarea programului, fiecare dintre cei 15 participanţi va trebui să organizeze o activitate de diseminare în facultatea sau comunitatea din care provine.
Programul este organizat de asemenea de către American Councils for International Education, cu sprijinul Ambasadei Statului Israel în România şi al Institutului Naţional ‘Elie Wiesel’.
Programul este deschis studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor care îndeplinesc următoarele condiţii cumulative:
– au cetăţenie română;
– au minim 20 ani şi maxim 27 de ani împliniţi în momentul începerii programului (18 august 2022);
– sunt actualmente studenţi, masteranzi sau doctoranzi în mediul rural sau urban, în ţară sau în străinătate, la orice profil de studiu;
– au cel puţin cunoştinţe medii de limba engleză;
– demonstrează interes faţă de tematica programului;
– sunt dispuşi să organizeze minim o activitate de diseminare la final (articol, interviu, conferinţă locală etc).
Organizatorii vor selecta 15 participanţi, în urma evaluării aplicaţiei. Cei interesaţi se pot înscrie online până pe data de 13 iulie, completând formularul disponibil la adresa: https://forms.office.com/r/ahKe7VEzAy.
Informaţii complete despre program sunt disponibile pe site-ul www.americancouncils.ro.