Connect with us

La zi

Programul de împuternicire a liderilor politici romi – Promovarea cadrului legislativ care favorizează comunitatea romilor

ANUNȚ DE SELECȚIE

„Programul de împuternicire a liderilor politici romi – Promovarea cadrului legislativ care favorizează comunitatea romilor”

 

Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară „Împreună”, în calitate de organizație membră a Federației Democrate a Romilor din Romania (FEDER), a anunțat demararea programului de împuternicire a liderilor politici romi  „Promovarea cadrului legislativ care favorizează comunitatea romilor”.

Programul este susţinut financiar de Ministerul Afacerilor Externe Olanda.

Ce ne dorim:

Să sprijinim reprezentarea intereselor locale la nivelul comunităților de romi.

Cum?

Programul este construit în 3 etape:

  1. Instruirea a pentru 50 de consilieri locali romi.

Cei 50 de consilieri locali romi vor participa la un training național care vizează prioritățile și oportunitățile legislative existente pentru comunitățile de romi. Training-ul va fi organizat în cadrul a 2 sesiuni pe o durată de 2 zile în luna octombrie si noiembrie 2017.

  1. Program complex de pregătire pentru 15 consilieri locali romi (aflați la primul mandat)

Din cei 50 de consilieri participanți la training-ul național, vor fi selectați 15 dintre aceștia în baza unei metodologii. Programul de pregătire va cuprinde 3 sesiuni după cum urmează:

Sesiunea 1 – administrație publică, leadership și reprezentare politică

Sesiunea a 2-a – strângere de fonduri și fonduri UE

Sesiunea a 3-a – dezvoltare comunitară si reprezentarea nevoilor comunității locale

  1. Implementarea unui program de dezvoltare comunitară în 15 comunități

Procesul de dezvoltare comunitară va cuprinde 3 etape principale pentru fiecare comunitate:

(1) formarea și mobilizarea unui grup de inițiativă locală;

(2) realizarea unui plan de acțiune locală

(3) rezolvarea unei probleme prioritizate din cadrul planului de acțiune locală prin atragere de cofinanțare din partea autorităților publice locale.

Cat durează proiectul: August 2017  – Septembrie  2018

Cum se vor selecta cei 50 de consilieri locali romi pentru training-ul național?

Cei care doresc să aplice la acest training național trebuie să trimită un Curriculum Vitae  (CV) și să răspundă, într-un document Word, sub forma de eseu la următoarele întrebări:

  1. Care este motivația pentru a participa la acest training?
  2. Care sunt problemele comunității din care faceți parte?

CV-ul, însoțit de documentul Word cu răspunsurile la cele 2 întrebări, vor fi trimise pe adresa de email andrei.constantin@agentiaimpreuna.ro cu mențiunea „Training national pentru 50 de consilieri locali romi”, până pe data de 15 septembrie 2017 orele 24,00.

O comisie de selecție, formată din 3 membri, va analiza și puncta  fiecare aplicație în parte. Selecția se va face în funcție de punctajul obținut.

Cum se vor selecta cei 50 consilieri locali care vor beneficia de programul de pregătire complexa?

În selecția consilierilor locali care vor beneficia de programul de pregătire se va ține cont de interesul participantului, profilul comunității în care acesta activează și potențialul de creștere a reprezentării intereselor romilor la nivel local. Vom încerca să asigurăm un echilibru de gen și o prezență cât mai mare a tinerilor.

Cei 15 consilieri care vor intra în programul de pregătire complexă vor fi selectați în funcție de activitatea depusă în primele 2 cursuri de formare.

De ce vor beneficia participanții la programul de pregătire complexă?

  • Formare oferită de formatori de înaltă ținută. Cursurile vor fi ținute de diverși consultanți politici, oameni politici cu experiență din administrația locală si centrală si specialiști in domeniile care vor fi incluse in curricula de formare. De asemenea, vor fi invitați si reprezentați ai mișcării civice si politice a romilor.
  • Sprijin, la nivelul comunității, pentru întărirea si dezvoltarea reprezentării romilor, mobilizarea comunității si introducerea nevoilor identificate la nivel local in agenda de lucru a localității.
  • Mic program de inițiative locale(micro-granturi)

Întrebări suplimentare: andrei.constantin@agentiaimpreuna.ro sau la telefon 021.210.05.39, persoană de contact Andrei Constantin.

Partener asociat: Partida Romilor Pro-Europa

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință