Social

Primul centru pentru incluziune sociala – la Botosani

La Botosani a luat fiinta primul centru de incluziune sociala adresat romilor, persoanelor cu dizabilitati dar si orfanilor care parasesc centrele de protectie sociala. Acest centru subordonat Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului doreste sa gaseasca loc de munca categoriilor defavorizate.

Acest centru care functioneaza pe strada Iona Pillat, numarul 28, din municipiul Botosani, este primul centru de incluziune sociala din judet. Vor mai fi inaugurate alte cinci centre de acest tip in tara, la Botosani fiind proiectul pilot. Proiectul este finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Proiectul are o valoare la nivelul intregii tari de peste 9 milioane de lei. Prin centrul de incluziune sociala, categoriile considerate defavorizate sau cu o sansa minus in societate, precum romii, persoanele cu dizabilitati sau orfanii care nu mai sunt sustinuti de stat sunt ajutate sa isi gaseasca un loc de munca si sa se integreze eficient in societate.

Proiectul se numeste Acces-Plus si va mai fi implementat si in judetele Suceava, Faragaras si Alba Iulia. Coordonatorii proiectului la Botosani sunt Alexandra Colbu si Lacramioara Radu. Propriu-zis acestia trebuie sa identifice modalitati si slujbe potrivite pentru persoanele defavorizate, pentru ca acestia cu timpul sa se poata intretine singuri.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version