Connect with us

Politic

Primarul de la Baia Mare, Catalin Chereches sfideaza Consiliul pentru Combaterea Discriminarii (CNCD)

In bataie de joc, la ordinul primarului, societatea de transport public a angajat 6 tineri romi pe functia de controlor, pentru a verifica persoanele de etnie roma din autobuze.
Cei sase au obligatia de a purta discutii cu calatorii de etnie roma pentru a-i face sa inteleaga de ce e nevoie de bilet. De asemenea, trebuie sa ii opreasca pe calatorii fraudulosi sa urce in autobuze.

Primarul plateste amenda dar nu darama zidul

Nu este prima oara cand se incearca izolarea romilor la Baia Mare. Primarul Chereches a fost amendat, anul trecut, de catre Consiliul pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), dupa ce a construit un zid pentru imprejmuirea comunitatii de romi.

Chereches a spus atunci ca va respecta decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie prin care trebuie sa plateasca amenda de 6000 de lei, dar asta nu inseamna ca este obligat sa darame zidul, ridicat la blocurile sociale.

„Noi respectam decizia instantei, o intelegem si cred ca s-au impacat intr-un final ambele parti. Eu am platit acea amenda de 6000 de lei de la inceput, iar acest zid nu va fi daramat.

Sa fie sanatosi cei de la CNCD cu acei 6000 de lei, sa aibe din ce sa cumpere fotolii luxoase si flori. In rest cu proiectul de integrare a romilor vom merge mai departe asa cum noi vom considera la nivelul administratiei publice locale.

Zidul in jurul caruia s-a declansat aceasta disputa a fost construit in 2011, in jurul a doua blocuri sociale de pe strada Horea, imobile locuite de cetateni de etnie roma. Cazul a atras atentia presei straine, care a scris ca romii din Romania sunt ingraditi cu ziduri la periferia oraselor.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință