Social

Prima Conectare: Peste 88.400 de gospodării vor fi conectate la sistemele de apă şi canalizare

Prima Conectare,beneficiază de fonduri în valoare de168 de milioane de euro

Peste 88.400 de gospodării vor fi conectate la sistemele de apă şi canalizare existente, în cadrul programului Prima Conectare, lansat marţi, care beneficiază de 168 de milioane de euro, a anunţat ministrul Mediului, Tanczos Barna.

„Am lansat astăzi (marţi, n.r.) Programul Prima Conectare, prin care sprijinim conectarea populaţiei cu venituri mici la reţelele de alimentare cu apă şi canalizare existente. Programul face parte din investiţiile şi reformele asumate în PNRR privind gestionarea sustenabilă a apei. Am alocat 168 milioane de euro pentru acest program, derulat de AFM. Astfel, peste 88.400 de gospodării vor fi conectate la sistemele de apă şi canalizare existente”, a precizat ministrul pe pagina sa de Facebook.

Începând de marţi, operatorii de servicii de utilităţi publice, în parteneriat cu administraţiile locale, pot depune cereri de finanţare pentru plata cheltuielilor de branşare/racordare la sistemul public de alimentare cu apă şi apă uzată.

„Este un sprijin consistent pentru familiile şi persoanele singure, cu venituri reduse, care au media veniturilor băneşti nete lunare sub salariul minim brut pe ţară garantat la plată pe membru de familie”, a precizat Tanczos Barna.

Lasă un răspunsAnulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version