Connect with us

Educatie

Prezenţă la prima probă a Evaluării naţionale: 94,2%

Prezenţa la proba de Limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naţionale, care a avut loc marţi, a fost de 94,2%, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, într-o conferinţă de presă.

„Până la această oră, la examenul de Evaluare naţională, proba de Limba şi literatura română, am înregistrat prezenţa a 123.563 elevi din totalul celor 131.177 înscrişi. Este vorba despre un procent de 94,2%, un procent mai mare decât cel al elevilor prezenţi anul trecut, 93,1%. Practic, 7.616 elevi înscrişi la examenul de Evaluare naţională nu s-au prezentat”, a spus Cîmpeanu.

Potrivit acestuia, în Bucureşti un candidat a fost eliminat din examen.

„În Bucureşti, din 12.006 – numărul absenţilor a fost de 190, având din păcate şi un eliminat din examen. Singurul caz de eliminare din examen a fost acela al elevului din Bucureşti. (…) Este absolut regretabil, însă respectarea regulilor este datoria oricărui participant la examenul naţional. Din păcate, da, este vorba despre un elev cu cerinţe educaţionale speciale care a intrat cu telefonul în examen. Voit sau nevoit sunt trist pentru lucrul acesta. Elevul se va putea prezenta la următoarele două examene. Respectarea regulilor trebuie să fie clară”, a afirmat ministrul.

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Marina Manea a declarat că elevul care a fost eliminat marţi din examen se poate prezenta la următoarea probă, cea la matematică.

„I se poate lua în calcul la media finală şi nota pe care o va obţine la această probă”, a susţinut secretarul de stat.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință