La zi

Preţul energiei termice creşte, de vineri, în Capitală, la 330 de lei fără TVA/gigacalorie

Preţul energiei termice creşte, de vineri, în Capitală, la 330 de lei fără TVA/gigacalorie, potrivit unui proiect de hotărâre

Preţul energiei termice creşte, de vineri, în Capitală, la 330 de lei fără TVA/gigacalorie, potrivit unui proiect de hotărâre cu care a fost suplimentată ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) de miercuri, a anunţat consilierul municipal USR Andrei Rigu.

„Ordinea de zi a şedinţei CGMB de mâine a fost suplimentată cu un proiect de hotărâre prin care preţul energiei termice în Bucureşti creşte de la 1 aprilie la 330 de lei (fără TVA 5%)/gigacalorie. (…) Preţul actual este de 140 de lei/gigacalorie”, a scris Daniel Rigu, marţi, pe Facebook.

Conform proiectului de hotărâre postat pe pagina de Facebook a consilierului municipal şi propus spre adoptare de primarul general, Nicuşor Dan, în Bucureşti preţul local de facturare către populaţie a energiei termice este neschimbat din 1 august 2011.

„În tot acest interval Municipalitatea a depus eforturi pentru suportarea diferenţei de preţ pentru energia termică furnizată populaţiei, având totodată şi obligaţia legală de a asigura continuitatea prestării serviciului public de alimentare cu energie termică, precum şi calitatea, siguranţa şi accesibilitatea lui”, stipulează proiectul de hotărâre.

Conform sursei citate, prin menţinerea unui „tarif atractiv” către populaţie, Municipalitatea s-a achitat de aceste obligaţii, menţinând în primul rând „integritatea sistemului”, prin prezervarea unui grad mare de conectare a consumatorilor la SACET, în vreme ce în alte oraşe ale ţării numeroase sisteme au colapsat. Dacă în 1990 existau 315 localităţi deservite de sisteme de alimentare centralizată cu energie termică a populaţiei, în 2020 mai existau doar 51.

Lasă un răspunsAnulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version