Connect with us

La zi

Preşedintele Partidei Romilor „Pro Europa” Bistriţa-Năsăud, consilierul judeţean, Emil Neia Lăcătuş le cere tuturor romilor care s-au repatriat din zonele afectate de COVID 19 să respecte toate prevederile legale care se aplică în aceste cazuri

Scrisoare deschisă tuturor romilor din judeţul Bistriţa-Năsăud

„Vă cer tuturor romilor care aţi revenit din zonele afectate de coronavirus să daţi dovadă că aveţi simţ civic, că ştiţi să respectaţi toate prevederile legale şi protocoalele care sunt în vigoare odată cu declanşarea crizei Covid 19. Vă rog pe toţi cei care sosiţi în comunităţile noastre din cele 15 comune să declaraţi din ce zonă aţi venit şi să vă autoizolaţi la domiciliu. Vreau să vă spun tuturor romilor că, trecem prin cele mai grele momente ale etniei noastre din ultimii 50 de ani, fiind cea mai vulnerabilă etnie la răspândirea coronavirusului, pentru că, între noi se regăsesc cel mai mare număr de persoane asistate social , care au un venit extrem de mic, venit din care nu îşi poate permite procurarea de produse de igienă personală şi nici alimente corespunzătoare pentru hrană. Tot în cadrul etniei noastre, regăsim un număr mare de copii cu vârsta între 5-10 ani, care au nevoie de o alimentaţie pentru o imunitate corespunzătoare, de medicamente şi nu în ultim rând, de produse de igienă personală(săpun, pastă de dinţi, periuţe pentru dinţi, produse de igienă corporală, etc)”, spune preşedintele Emil Neia Lăcătuş.

„Fac un apel către autorităţile sanitare şi către cele judeţene, municipale, orăşeneşti şi comunale să nu excludă comunitatea romă din planurile lor pentru limitarea răspândirii coronavirusului, pentru că, acolo, avem cele mai multe persoane vulnerabile. În acest sens, cer să fiu contactat şi invitat la discuţii, şi împreună să găsim cele mai eficiente măsuri pentru gestionarea eficientă a situaţiei. În asemenea momente dificile, societatea civilă, în general, ar trebui să se mobilizeze punând în practică, ordonat, un plan comun privind combaterea contaminării şi răspândirii în comunităţile de romi a virusului COVID-19”, a conchis preşedintele Partidei Romilor Pro Europa Bistriţa-Năsăud, consilierul judeţean, Emil Neia Lăcătuş.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință