Connect with us

Social News

Premier: Se vor lua măsuri pentru a corecta decizia privind plafonarea preţului la lemnele de foc

La nivelul actualei guvernări se doreşte o creştere a salariului minim

Premierul Nicolae Ciucă a declarat  că se vor lua măsuri pentru a corecta decizia privind plafonarea lemnului de foc la 400 de lei metrul cub.

„La Ministerul Mediului s-a făcut o analiză cât costă un metru cub de lemne la Romsilva. Preţul mediu pe care ni l-au comunicat… în analiza pe care am făcut-o înainte de a lua decizia s-a menţionat 200 de lei pe metru cub la lemn şi am considerat că 400 de lei pe metru cub asigură oarecum celelalte costuri care intră în întreg procesul de asigurare a lemnelor de foc. Se dovedeşte că nu este tocmai conform cu realitatea, de aceea vom lua măsuri de corectare. Avem puterea să recunoaştem acolo unde greşim şi să luăm măsuri în consecinţă”, a spus premierul, în cadrul unei conferinţe de presă.

În ce priveşte domeniul energiei, Nicolae Ciucă a subliniat că deciziile României vor ţine cont de „ansamblul de măsuri agreate” la nivelul Uniunii Europene. Totodată, a arătat că autorităţile române au anticipat o parte din măsurile luate în calcul acum la nivelul altor state membre UE.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că la nivelul actualei guvernări se doreşte o creştere a salariului minim, însă valoarea cuantumului cu care va creşte acesta va depinde de cifrele care se vor regăsi în proiectul de buget pentru viitor.

Premierul a subliniat că, dincolo de limita minimă a salariului minim, fiecare angajator poate stabili salariul în funcţie de valoarea muncii prestată de un angajat.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință