La zi

Prefectul Capitalei: Servirea produselor în interiorul restaurantelor, doar pentru persoanele cazate. Purtarea măştii, obligatorie, la distanţe mai mici de 100 de metri faţă de şcoală

 Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a anunţat marţi că în cadrul şedinţei Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă s-a decis că, începând de miercuri, restaurantele vor putea servi produse în interiorul clădirilor doar pentru persoanele care beneficiază şi de cazare în hotelurile sau pensiunile aferente.

De asemenea, va fi interzisă activitatea sălilor de spectacole şi concerte, inclusiv a teatrelor şi cinematografelor.

„Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice în unităţile de tip restaurante şi cafenele, în interiorul clădirilor, nu este permisă în Municipiul Bucureşti. Se face o excepţie pentru unităţile de cazare – hotel, pensiune, alte asemenea – unde este permisă servirea în interior, dar numai pentru cei care sunt cazaţi în respectivele unităţi de cazare. O altă precizare se referă la activitatea sălilor de spectacole, concerte şi alte asemenea. Este interzisă. În momentul în care rata de incidenţă va reveni sub 1,5 la mie, vor fi reluate. Ne vom reîntruni şi vor fi reluate aceste activităţi”, a afirmat prefectul Capitalei.

Gheorghe Cojanu a menţionat că angajaţii afectaţi de restrângerea activităţii operatorilor economici şi a unităţilor cultural-artistice vor beneficia de măsurile de sprijin potrivit O.U.G. nr. 120/2020. El a adăugat că reluarea activităţilor restricţionate se va dispune prin hotărâre a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, în condiţiile în care rata de incidenţă cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile va fi mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori.

„În momentul în care rata de incidenţă scade sub 1,5 la mie – iar această rată de incidenţă ne este comunicată săptămânal – Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni deîndată şi va dispune reluarea tuturor activităţilor care au fost restricţionate pentru o perioadă”, a precizat el.

Conform unui comunicat transmis de Instituţia Prefectului Capitalei, deciziile au fost luate având în vedere incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile, respectiv 1,86/1000 locuitori în municipiul Bucureşti.

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a anunţat marţi că în cadrul şedinţei Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a fost stabilită obligativitatea purtării măştilor la distanţe mai mici de 100 de metri faţă de şcoală.

„S-a constatat că în jurul şcolilor nu prea poartă lumea mască, drept care s-a impus purtarea măştii, de la copii de vârstă de peste cinci ani şi adulţi, în intervalul orar 7.45 – şcolile încep dimineaţa la ora 8.00 – şi până la 21.15, având în vedere că încheierea cursurilor are loc la ora 21.00”, a afirmat prefectul, într-o declaraţie acordată presei.

Referitor la delimitarea zonei respective, Cojanu a precizat că această obligaţie revine Primăriei Generale şi primăriei de sector.

„Cum cred de cuviinţă. Chiar şi o simplă vopsea, cu arătarea faptului că sunt 100 de metri până la şcoală, este în regulă”, a spus el.

Prefectul a anunţat că o altă decizie se referă la intensificarea acţiunilor de control.

„De asemenea, un alt punct se referă la intensificarea activităţilor de control în târguri, pieţe, mijloace de transport în comun şi perimetrele unităţilor şcolare. Trebuie să verificăm respectarea acestor cerinţe, fiindcă s-a constatat că în pieţe, târguri – lumea nici gând să poarte mască”, a menţionat Cojanu.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version