Social

Poşta Română va începe distribuirea pensiilor la domiciliu, din 6 ianuarie

Poşta Română va începe distribuirea pensiilor pe data de 6 ianuarie, cu două zile mai târziu decât normal

Poşta Română va începe distribuirea pensiilor pe data de 6 ianuarie, cu două zile mai târziu decât normal, potrivit unui comunicat remis de Compania Naţională Poşta Română.

Pensiile din sistemul public de pensii (pensii de asigurări sociale de stat, agricultori, veterani de război, văduve şi văduve de război, IOVR) vor fi distribuite la domiciliu în perioada 6 – 17 ianuarie, iar la ghişeele subunităţilor poştale până în data de 19 ianuarie 2022.

Astfel, distribuirea pensiilor se va decala cu două zile în luna ianuarie, deoarece banii pentru drepturile sociale vor fi viraţi în conturile Poştei Române începând cu 4 ianuarie, după cum se întâmplă la fiecare început de an, se precizează în comunicat.

Conform sursei, într-o lună obişnuită, Poşta Română primeşte prima parte a banilor de pensii cu trei zile înainte de prima zi lucrătoare a lunii în care pensiile sunt livrate.

În ianuarie, Casa Naţională de Pensii Publice va vira în conturile Poştei Române contravaloarea drepturilor de protecţie socială cu o decalare de câteva zile, ca la orice început de an, notează Poşta Română.

Transformarea drepturilor de protecţie socială în bani cash şi distribuirea în genţile fiecărui factor poştal durează aproximativ trei zile, se menţionează în comunicatul Poştei Române.

Directorul general al Poştei Române, Valentin Ştefan, a explicat că angajaţii instituţiei vor lucra la capacitate maximă pentru a distribui pensiile cât mai rapid în ianuarie.

„Salariaţii Poştei Române vor lucra la capacitate maximă pentru a face posibilă distribuirea pensiilor într-un timp cât mai scurt, având în vedere situaţia specială în care ne aflăm în luna ianuarie, ca urmare a închiderii de an din instituţiile statului. Este o situaţie excepţională şi subliniem faptul că Poşta Română îşi respectă, întotdeauna, angajamentul asumat în conformitate cu convenţia încheiată cu Casa Naţională de Pensii Publice”, a declarat directorul general al Poştei Române, citat în comunicat.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version