Social

POIM: Reţele de gaze pentru încă 45 localităţi, finanţate din fonduri europene

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene anunţă finalizarea evaluării cererilor de finanţare depuse în a doua sesiune a apelului „Dezvoltarea reţelelor inteligente de distribuţie a gazelor naturale”

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare (AM POIM) din cadrul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene anunţă finalizarea evaluării cererilor de finanţare depuse în a doua sesiune a apelului „Dezvoltarea reţelelor inteligente de distribuţie a gazelor naturale”.

Potrivit unui comunicat al ministerului, în urma evaluărilor au fost selectate pentru finanţare, în limita alocării disponibile, primele 15 proiecte cu cel mai mare punctaj. Proiectele câştigătoare au obţinut între 70,75 şi 72,25 puncte.

Aceste proiecte vor asigura dezvoltarea de reţele inteligente de distribuţie a gazelor naturale în 45 localităţi. Valoarea cumulată a investiţiilor este de 180 milioane euro. În această sesiune au fost propuse proiecte complexe, care deservesc mai multe localităţi şi un număr mai mare de beneficiari finali.

În urma primei sesiuni a apelului, au fost selectate 10 proiecte care prevăd instalarea de reţelelor inteligente de distribuţie a gazelor naturale în 18 localităţi.

În a doua sesiune de depunere a proiectelor au fost încărcate în sistemul informatic MySMIS 219 de proiecte. După verificarea administrativă şi a eligibilităţii au fost respinse 96 proiecte, iar 123 s-au calificat în ultima etapă de evaluare (tehnico-financiară).

Ministerul reaminteşte că în cadrul Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” sunt prevăzute obiective de investiţii pentru reţele de distribuţie de gaze naturale, unde vor putea fi depuse proiectele care au rămas în afara limitei valorice ale apelului lansat în POIM.

Instituţia menţionează că în cadrul celor două sesiuni ale apelului POIM au fost depuse 243 proiecte în valoare totală de 2,56 miliarde euro, sumă de 10 ori mai mare decât alocarea maximă a apelului (235 milioane euro).

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version