Educatie

Ploieşti: Programele ”Primul Ghiozdan” şi ”Cutia şcolarului”, înlocuite cu vouchere

Primăria Municipiului Ploieşti a anunţat că în anul şcolar 2023-2024 nu vor mai fi acordate „Primul ghiozdan” pentru clasa I şi „Cutia şcolarului” pentru clasa pregătitoare, conform unei hotărâri votate de consilierii locali.

În aceeaşi hotărâre de consiliu local s-a aprobat acordarea, începând cu anul şcolar 2023-2024, a voucherelor educaţionale în cuantum de 150 de lei de copil pentru preşcolarii şi elevii din ciclurile primar şi gimnazial din unităţile de învăţământ de pe raza municipiului Ploieşti, care au domiciliul/reşedinţa în Ploieşti, precizează reprezentanţii Primăriei într-un comunicat de presă.

Voucherele educaţionale pot fi folosite exclusiv pentru achiziţionarea de rucsacuri sau ghiozdane, rechizite şcolare, cărţi şi caiete de activităţi, culegeri şi atlase.

Acestea se acordă pe baza cererii formulate de către un părinte sau tutore.

Cererea poate fi depusă atât în format letric la Registratura Primăriei Municipiului Ploieşti, cât şi electronic la adresa de e-mail comunicare@ploiesti.ro şi va fi însoţită de o copie a certificatului de naştere a preşcolarului sau elevului, precum şi de o adeverinţă sau declaraţie pe proprie răspundere privind calitatea de preşcolar, respectiv de elev a beneficiarului.

Perioada de depunere a cererii respective este 15 august – 30 septembrie.

Lasă un răspunsAnulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version