Connect with us

Asul de trefla

Ploiești: Festivalul „ALFABETUL CONVIEȚUIRII” – Ediția a VIII-a

Festivalul „ALFABETUL CONVIEȚUIRII”, ediția a VIII-a, se va desfășura la Ploiești în perioada 24-26 septembrie

Festivalul „ALFABETUL CONVIEȚUIRII”, ediția a VIII-a, se va desfășura la Ploiești în perioada 24-26 septembrie. Proiectul este inițiat de UNIUNEA ELENĂ DIN ROMÂNIA şi cofinanțat de PRIMĂRIA MUNICIPIULUI PLOIEŞTI.

Menit să promoveze dialogul intercultural și unitatea în diversitate, Festivalul interetnic va debuta pe 24 septembrie, la ora 17.00, cu o defilare a ansamblurilor participante și parada costumelor tradiționale. Ulterior, în prezența autorităților și a invitaților, va avea loc deschiderea oficială a evenimentului, pe scena amenajată în zona de Sud a Bulevardului Independenței, zona Monumentului Vânătorilor.

În cele trei zile de spectacole, pe scena festivalului, vor evolua peste 800 de artiști din România și Grecia. De asemenea, vizitatorii vor putea aprecia tradiția, civilizația și cultura comunităților etnice prezente la eveniment prin vizitarea standurilor de prezentare, special amenajate în zona menționată.

În cadrul festivalului „Alfabetul Conviețuirii” de la Ploiești va concerta și trupa Mahala Rai Banda, evenimentul este susținut și de către Asociația Partida Romilor „Pro-Europa”.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință