Connect with us

Social

Platformă online cu lecţii şi teste video pentru elevii de liceu, pusă la dispoziţie de UPB

Platformă online şi pentru cadrele didactice din comunităţi defavorizate

Universitatea Politehnica din Bucureşti pune la dispoziţia elevilor de liceu o platformă de lecţii şi teste video online, disponibilă la adresa https://learningpark.upb.ro/.

„Având în vedere măsurile impuse de autorităţi pentru a stopa răspândirea noului coronavirus (COVID-19) Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB) a suspendat programul de pregătire gratuită în universitate, până când situaţia va reveni la normal. Astfel venim în întâmpinarea elevilor de liceu şi le propunem o platformă cu lecţii şi teste video pentru pregătire la matematică, fizică, chimie şi antreprenoriat”, potrivit unui mesaj publicat pe site-ul instituţiei de învăţământ superior.

Platforma este pusă la dispoziţie gratuit de către UPB şi cuprinde în prezent 172 de lecţii şi teste video, care pot fi accesate după ce se creează un cont personal.

O platformă online cu aplicaţii digitale destinată cadrelor didactice din opt comunităţi defavorizate pentru predarea la distanţă va fi pusă la dispoziţie în cadrul iniţiativei ”Reacţie pentru educaţie”, lansată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, alături de organizaţia neguvernamentală Narada.

„Platforma pune la dispoziţia cadrelor didactice un formular pentru exprimarea nevoilor materiale pe care aceştia şi elevii lor le au în demersul pe care îl desfăşoară acum pentru continuarea educaţiei la distanţă. (…) Deja dotările materiale pentru profesorii din opt comunităţi defavorizate, în ceea ce priveşte educaţia în medii digitale şi pentru elevii lor, vor fi realizate în scurt timp. Pe platforma narada.online vor fi disponibile spaţii de lucru pentru fiecare dintre aplicaţiile digitale folosite de profesori în predarea la distanţă. Acest spaţiu virtual are capacitatea de a oferi sprijin constant pentru cele peste 30.000 de cadre didactice în familiarizarea cu aplicaţiile, platformele şi software-urile educaţionale disponibile gratuit”, se arată într-un comunicat al MEC.

Începând cu data de 1 aprilie, în cadrul platformei digitale, prin intermediul „NaradiX”, vor fi generate clase digitale susţinute de oameni de afaceri, personalităţi din showbiz, profesori şi traineri.

Totodată, vor fi abordate subiecte de interes pentru elevi, studenţi şi profesori, cu referire la perioada actuală.

„În contextul actual, mai mult decât oricând, oamenii s-au solidarizat în jurul educaţiei. Iniţiativa ‘Reacţie pentru educaţie’ vine să contribuie în această perioadă în care, deşi despărţiţi unii de alţii, învăţarea trebuie să continue. Îmi doresc ca acest moment să deschidă drumul prin care tehnologia în educaţie să fie accesibilă tuturor”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării, citată în comunicat.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință