Connect with us

Social

Platformă de angajare: 42.000 de oferte de angajare active în luna mai, un nou record în ultimii doi ani şi jumătate

Angajatorii accelerează activitatea pe piaţa muncii şi deschid noi poziţii sau caută să acopere poziţiile eliberate în urma mobilităţii crescute a angajaţilor

Angajatorii accelerează activitatea pe piaţa muncii şi deschid noi poziţii sau caută să acopere poziţiile eliberate în urma mobilităţii crescute a angajaţilor, în ciuda provocărilor întâmpinate de la începutului anului, susţin reprezentanţii BestJobs.

Potrivit unui comunicat platforma de recrutare a atins un nou record de 42.000 de oferte de angajare, cel mai mare volum de joburi active din ultimii doi ani şi jumătate. În plus, numărul de candidaţi contactaţi cu o ofertă de angajare a crescut cu peste 30% faţă de luna anterioară.

Totodată, activitatea candidaţilor urmează de asemenea o pantă ascendentă, aceştia arătând că sunt din nou interesaţi să-şi găsească jobul potrivit nevoilor şi aşteptărilor lor. În acest sens, datele de pe BestJobs indică o creştere cu peste 14% în numărul aplicărilor la joburi faţă de luna aprilie.

Statisticile de pe platformă mai evidenţiază şi începutul perioadei în care forţa de muncă de împrospătează cu o nouă generaţie, întrucât tinerii absolvenţi încep şi ei să se orienteze pentru un loc pe piaţa muncii. Mai exact, în luna mai, s-a înregistrat o creştere faţă de lunile anterioare în activitatea candidaţilor din segmentul de vârstă 18-25 de ani, aceştia înregistrând 16% din volumul total de aplicări.

Numărul de joburi a crescut în toate domeniile, dar cele mai mari creşteri se observă în Vânzări, Management şi HoReCa. În continuare, cel mai mare interes din partea candidaţilor s-a înregistrat pentru domeniul Vânzări, cu peste aproximativ 83.000 de aplicări, pentru Management, cu peste 65.000 aplicări, şi pentru domeniul Financiar/Contabilitate, cu peste 46.000 de aplicări.

În topul judeţelor cu cele mai multe aplicări se află Bucureşti şi Ilfov, cu aproximativ 214.000 de aplicări, urmat de Timiş, cu aproape 55.000 de aplicări şi de Cluj, cu peste 37.400 de aplicări.

La o distanţă mică de Cluj, pe locul 4, se află Braşov, cu puţin peste 37.300 de aplicări.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință