Educatie

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă: 67 de milioane de euro destinaţi susţinerii investiţiilor în liceele agricole

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă 67 de milioane de euro sunt destinaţi susţinerii investiţiilor în liceele agricole.

„În Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă avem 67 de milioane de euro, la momentul ăsta, destinaţi susţinerii investiţiilor în liceele agricole. Întotdeauna ştim că a fost o discrepanţă majoră între nivelul de dezvoltare al universităţilor de ştiinţe agricole şi nivelul liceelor agricole, de la un capăt la altul. Întotdeauna a fost o reticenţă, trebuie să recunoaştem fără ipocrizie, în a se implica în parteneriate cu liceele, din cauza acestei diferenţe de dezvoltare. Practic, ideea ar fi ca fiecare universitate să adopte unul-două licee din aria geografică pe care o acoperă şi cred că, odată cu această finanţare generoasă pentru liceele agricole, o parte din problemă este rezolvată, pentru ca va exista mai mult apetit din partea universităţilor să se implice în parteneriate, ştiind că nu trebuie să susţină ele singure dezvoltarea acestor licee”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a răspuns astfel întrebat dacă există la minister un program special dedicat liceelor de specialitate, în speţă a celor agricole.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version