Connect with us

La zi

Peste o treime dintre elevii romi au avut medii de admitere la liceu peste 7

Elevii romi care au trecut de Evaluarea Nationala si au dorit sa-si continue studiile au avut la dispozitie locuri speciale in fiecare dintre unitatile de invatamant liceal din Capitala.

Timp de doua zile, luni si marti, 7 – 8 iulie, la Colegiul National „Miquel Cervantes” din Bucuresti au avut loc sedinte publice de repartizare a absolventilor claselor a VIII-a, pe locurile speciale destinate minoritatii rome.
”Este o politica afirmativa pe care Guvernul Romaniei o promoveaza de 15 ani. Exista locuri special acordate pentru romi, atat in licee, cat si in toate facultatile din tara”, a declarat domnul Catalin Manea, secretar general al Partidei Romilor Pro-Europa.

”Avem 572 de candidati, iar numarul de locuri disponibile este de 800. Sunt mai mult decat suficiente. Sa speram ca fiecare va opta si va ajunge acolo unde se potriveste mai bine”, a fost mesajul doamnei Liliana Toderiuc, inspector general adjunct in cadrul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

Aproape 200 de absolventi romi ai claselor a VIII-a au avut medii de admitere peste 7,00.

In prima zi de repartizare a elevilor romi in liceele bucurestene s-au prezentat candidati cu mediile cele mai mari, repartizarea facandu-se in ordine descrescatoare a mediei de admitere.

Cea mai mare medie a fost 9,47, elevul optand pentru Liceul „Gheorghe Sincai”. Au mai fost trei elevi cu medii peste 9,00 si 58 de elevi cu medii intre 7,00 si 8,00. Candidatii cu medii mari au putut opta pentru licee, precum „Gheorghe Sincai”, „Sfantul Sava”, „I.L. Caragiale” si „Jean Monnet”.

Pe langa candidatii din Bucuresti exista si 128 de candidati din afara Capitalei, cei mai multi provenind din judete precum Dambovita, Ilfov, Calarasi si Giurgiu.

De organizarea si bunul mers al acestei actiuni s-a ocupat Partida Romilor „Pro-Europa” prin presedintii sucursalelor de sector din Bucuresti alaturi de inspectori scolari care au reusit sa pastreze o buna desfasurare a acestei actiuni, iar toti cei prezenti sa plece multumiti pentru reusita unei repartizari la unul dintre liceele bucurestene.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință