Connect with us

Social News

Peste 900 de tineri absolvenţi vor fi sprijiniţi pentru încadrarea în muncă printr-un proiect cu fonduri europene

Proiectele au fost depuse în cadrul apelurilor non-competitive lansate de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene

Peste 900 de tineri absolvenţi cu domiciliul sau reşedinţa în regiunile de dezvoltare Nord-Est, Nord-Vest şi Vest vor fi sprijiniţi pentru încadrarea în muncă printr-un proiect cu fonduri europene în valoare de 7 milioane de euro derulat de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

„La începutul lunii octombrie 2022, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a contractat două noi proiecte finanţate din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, care vor fi implementate până în luna decembrie 2023. Proiectele au fost depuse în cadrul apelurilor non-competitive lansate de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) la finele lunii septembrie 2022, pe Axele prioritare 2 – Îmbunătăţirea situaţiei tinerilor din categoria NEETs, respectiv 3 – Locuri de muncă pentru toţi. Sumele alocate de MIPE în cadrul celor două apeluri menţionate au fost aproape integral contractate de ANOFM pentru finanţarea măsurilor (subvenţii pentru angajatori) care vizează ocuparea tinerilor cu vârsta între 16 şi 29 de ani care nu au loc de muncă şi nu urmează o formă de învăţământ sau de formare profesională, precum şi a şomerilor non-NEET. 972 tineri absolvenţi cu domiciliul sau reşedinţa în regiunile de dezvoltare eligibile, Nord-Est, Nord-Vest şi Vest, înregistraţi şi profilaţi de Serviciul Public de Ocupare (SPO), vor fi sprijiniţi prin intermediul proiectului PRO NEETs RMPD – Stimularea integrării absolvenţilor NEETs pe piaţa muncii, în valoare de aproximativ 7 milioane de euro”, se arată într-un comunicat al instituţiei.

De asemenea, 8.444 de şomeri non-NEETs cu domiciliul sau reşedinţa în regiunile mai puţin dezvoltate, în mod special persoanele pentru care identificarea unui loc de muncă ridică unele dificultăţi, sunt principalii beneficiari ai proiectului PROACCES 4 – Subvenţionarea locurilor de muncă pentru şomeri, în valoare de aproximativ 50 milioane de euro.

Proiectul vizează cu precădere şomerii care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale, şomerii de lungă durată, lucrătorii vârstnici (45-64 ani), persoanele cu dizabilităţi, persoanele cu nivel redus de educaţie, membrii minorităţii rome, persoanele din mediul rural, în special cele din agricultura de subzistenţă şi semi-subzistenţă, cu domiciliul sau reşedinţa în regiunile Centru, Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Nord-Est, Nord-Vest, Sud-Est şi Vest.

„Pornind de la măsurile active pe care le acordă clienţilor, care de-a lungul timpului şi-au demonstrat utilitatea, valorificând oportunităţile pe care Uniunea Europenă le oferă, ANOFM îşi doreşte să contribuie la menţinerea unui mediu economic echilibrat. Cele două proiecte cu finanţare nerambursabilă întregesc portofoliul ANOFM în materie, ridicând suma contractată la aproximativ 1,2 miliarde de euro, instituţia menţinându-şi, astfel, poziţia în rândul celor mai mari beneficiari POCU din România”, a declarat Florin Cotoşman, preşedinte ANOFM, potrivit comunicatului citat.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință