Connect with us

La zi

Peste 900 de candidaţi pe 150 de locuri la Şcoala de agenţi ai Poliţiei de Frontieră de la Oradea

Peste 930 de persoane sunt înscrise pentru ocuparea celor 150 de posturi de la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea, informează un comunicat de presă transmis vineri de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF). La sesiunea de admitere din ianuarie 2020 sunt disponibile 3 locuri pentru etnicii romi şi 3 locuri pentru alte minorităţi.

„În perioada 11-19 ianuarie a.c., în cadrul Şcolii de Pregătire a Agenţilor de Poliţie de Frontieră ‘Avram Iancu’ Oradea se va desfăşura examenul de admitere pentru ocuparea celor 150 locuri, scoase la concurs în sesiunea ianuarie 2020. Examenul de admitere se va desfăşura pe etape, prima etapă derulându-se în zilele de 11 şi 12 ianuarie a.c., prin prezentarea candidaţilor la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră ‘Avram Iancu’ Oradea şi înscrierea la concurs (în intervalul orar 8,00-15,00). Precizăm că, până la încheierea termenului de depunere a dosarelor, 28.12.2019, au fost recrutaţi 935 candidaţi, dintre care 622 băieţi şi 313 fete”, precizează sursa citată.

În perioada 13-16 ianuarie urmează etapa probelor eliminatorii (vizită medicală şi probă sportivă), afişarea rezultatelor în urma susţinerii acestor probe fiind programată pe vineri, 17 ianuarie 2020, până la ora 10,00. Sâmbătă, 18 ianuarie 2020, începând cu ora 10,00, candidaţii promovaţi în urma probelor eliminatorii vor susţine proba scrisă de verificare a cunoştinţelor la limba română şi o limbă străină la alegere (engleza sau franceză). Rezultatele finale ale examenului de admitere vor fi afişate sâmbătă, 18.01.2020, până la ora 21,00.

„Metodologia examenului de admitere va fi aceeaşi ca şi la examenul din luna ianuarie 2019, fiecare probă având caracter eliminatoriu, participarea candidaţilor la următoarea probă fiind condiţionată de promovarea celei anterioare. Nu vor fi admise la această sesiune contestaţii, repetări sau reexaminări la probele de aptitudini”, a mai arătat IGPF.

Durata de şcolarizare la Şcoala de Pregătire a Agenţilor de Poliţie de Frontieră „Avram Iancu” – Oradea se menţine şi pentru această promoţie la durata de un an, iar absolvenţilor li se va acorda gradul profesional de agent de poliţie şi li se va asigura loc de muncă în cadrul M.A.I. – Poliţia de Frontieră Română, repartizarea făcându-se în ordinea strict descrescătoare a mediilor de absolvire şi în raport de nevoile Poliţiei de Frontieră Române. 

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință