Connect with us

Cultura

Peste 800 de artişti la Festivalul interetnic „Alfabetul Convieţuirii”

Peste 800 de reprezentanţi ai etniilor din România şi artişti din Grecia au evoluat, timp de trei zile, în cadrul celei de a VII-a ediţii a Festivalului „Alfabetul Convieţuirii”, proiect iniţiat de Uniunea Elenă din România în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploieşti, Consiliul Judeţean Prahova şi Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploieşti.

„Şi în acest an festivalul se desfăşoară la Ploieşti, sub înaltul patronaj al Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, având ca principal organizator şi co-iniţiator Uniunea Elenă din România. (…) Peste 800 de artişti vor evolua pe scena aflată în partea de sud a bulevardului Independenţei din Ploieşti, zona Monumentului Vânătorilor. Cei care vor fi prezenţi la festival vor gusta şi la propriu şi la figurat din plăcerea muzicii şi dansurilor româneşti şi ale minorităţilor naţionale. Avem foarte mulţi invitaţi din Grecia, îi aşteptăm cu drag pe toţi cei care doresc să fie alături de noi într-o sărbătoare a tradiţiilor şi bucuriei”, a declarat, vineri, preşedintele Uniunii Elene din România, Dragoş Zisopol.

Menit să promoveze dialogul intercultural şi unitatea în diversitate, festivalul a debutat vineri, la ora 17,00, cu o defilare a ansamblurilor participante şi parada costumelor tradiţionale. Ulterior, în prezenţa autorităţilor şi a invitaţilor, a avut loc deschiderea oficială a evenimentului.

În cele trei zile de spectacol, au evoluat peste 800 de artişti din România şi Grecia, de la 52 de ansambluri, a precizat Dragoş Zisopol.

De asemenea, de-a lungul bulevardului Independenţei din Ploieşti au fost amplasate standuri dedicate minorităţilor naţionale, unde vizitatorii bucurându-se de „spicuiri” ale culturii şi tradiţiilor diversităţii etnice din România.

Parteneri media oficiali ai evenimentului sunt TVR 1 şi Agenţia Naţională de Presă AGERPRES.

În cadrul festivalului a avut loc un concert folcloric al Filarmonicii din Ploieşti, un spectacol susţinut de „Athanasios Korfiatis” din Evia – Grecia şi un concert „Mahala Rai Banda”. Pe scenă vor mai urca „Society & Culture” din Drama (Grecia) şi Bucharest Klezmer Band & Maia Morgenstern. 

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință