Connect with us

Programe Sociale

Peste 8.400 de participanţi la cursurile organizate de ANOFM, în primele patru luni ale anului

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a cuprins 8.429 de persoane în programele de formare profesională organizate în primele patru luni ale anului, prin intermediul centrelor regionale de formare profesională a adulţilor şi centrelor proprii din cadrul agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă.

Dintre acestea, 7.567 sunt şomeri iar 588 persoane participante la cursuri de formare profesională fac parte din categoria celor care nu beneficiază de gratuitate, potrivit prevederilor legale în vigoare. 97 persoane sunt beneficiare de servicii gratuite, altele decât şomerii, în timp ce alte 177 persoane au beneficiat de formare la locul de muncă prin programe de ucenicie.

În perioada de referinţă au fost organizate 451 programe de formare profesională gratuite dintre care 266 programe de calificare/recalificare, 125 programe de iniţiere, perfecţionare sau specializare, precum şi 60 programe de competenţe cheie/transversale.

Principalele meserii/ocupaţii, în funcţie de numărul de participanţi, pentru care s-au organizat programele de formare profesională gratuite pentru şomeri în primele patru luni ale anului 2024, sunt: agent de securitate – 684; referent resurse umane – 639; ajutor bucătar – 531; lucrător comercial – 524; operator introducere, prelucrare, validare date – 445; îngrijitor spaţii verzi – 384; bucătar – 343; competenţe digitale de utilizare a tehnologiei informaţiei ca instrument de învăţare şi cunoaştere – 292; competenţe de comunicare în limba română – 274; competenţe antreprenoriale – 256 etc.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință