Connect with us

Social News

Peste 620 milioane de lei pentru copiii, tinerii și familiile din România

Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, va putea anul viitor să-și continue actualele proiecte și chiar să inițieze altele noi, datorită promisiunii unei finanțări de peste 620 de milioane de lei.

„Am solicitat și s-au aprobat sumele necesare pentru continuarea proiectelor pe care le-am inițiat anul acesta și pentru altele noi. Am avut tot sprijinul politic pentru bugetul de anul viitor. Este o reușită importantă și le mulțumesc liderilor coaliției de guvernare – Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților și a Partidului Social Democrat, Nicolae Ionel Ciucă, primul-ministru și președintele PNL, Kelemen Hunor, vicepremier și președinte UDMR – că au înțeles nevoia acestor proiecte, mai ales când trecem prin aceste momente grele din punct de vedere social și economic. Îi mulțumesc, de asemenea, colegului din Guvern, Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, că a găsit resursele pentru toate programele din 2023. Contez pe susținerea colegilor parlamentari și le mulțumesc anticipat pentru votul pe care-l vor da cu gândul la copii, tineri și familii”, a declarat azi Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

În 2023, bugetul va merge către programul de creștere a natalității, programele de creditare cu garanția statului și dobândă subvenționată, realizarea celor 150 de centre de zi pentru copii sau către înființarea direcțiilor de familie și tineret. Concret, din bugetul estimat la peste 620 de milioane de lei, aproape 92% merg către proiecte și doar circa 8% către funcționarea ministerului și a instituțiilor subordonate.

“Sunt proiecte foarte importante pentru tinerii care își întemeiază familii și pentru studenți. Ministerul Familiei își propune să ajute concret categoriile de populație care se află la început de drum, pentru ca aceștia să aibă un viitor mai bun. Totodată, nu i-am uitat nici pe copiii aflați în situații vulnerabile, care sunt în rețelele de centre de zi, către care vor fi alocate o treime din fonduri”, a declarat Bogdan Paraschiv, sub-secretar de stat în cadrul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință