Connect with us

Eveniment

Peste 6.000 de romi, prezenți la concertul organizat de Partida Romilor „Pro-Europa” în Parcul Sebastian

Partida Romilor Pro-Europa a organizat duminică, 3 iulie 2022, un super-concert de muzică lăutărească, la care au participat peste 6.000 de romi din București și județele din împrejurimi. Evenimentul a avut loc în Parcul Sebastian, din Sectorul 5 al Capitalei, și a adus pe scenă cele mai mari nume ale muzicii de petrecere: Florin Salam, Tzancă Uraganul, Marian Mexicanul, Mihăiță Piticu’, Sandu Vijelie și Marius Babanu. 

„Concertul a fost parte a campaniei „Declară-ți Etnia! Asumă-ți identitatea”, care a fost demarată de către Partida Romilor Pro-Europa în toată țara, cu scopul de a-i încuraja pe romi să-și declare cu mândrie și curaj etnia romă la recensământ. Eu și familia mea ne-am asumat identitatea etnică și îi îndemn pe toți romii să-și declare apartenența etnică. Nadara! Te aves rom si mișto! (Fără frică! Să fii rom e mișto – n.r.)”, a declarat Nicolae Păun, președintele Partidei Romilor Pro-Europa.

Alături de liderul romilor din România, au fost pe scenă toți membrii conducerii PRPE: Cătălin Manea, deputatul romilor în Parlament, Iulian Paraschiv, președintele Agenției Naționale pentru Romi, Marian Daragiu, sub-secretar de stat la Ministerul Educației, Bogdan Paraschiv, sub-secretar de stat la Ministerul Familiei, Daniel Vasile, prim-vecepreședinte al PRPE, și toți reprezentanții filialelor PRPE din Sectorul 5 și celelalte sectoare din București.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință