Connect with us

Social

Peste 32.000 de funcţionari publici vor participa la cursuri de formare digitală finanţate prin PNRR

Un număr de 32.500 de funcţionari publici vor participa la cursuri de formare digitală finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), valoarea totală a proiectului cifrându-se la 20 de milioane de euro, exclusiv TVA.

Potrivit unui comunicat al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, 30.000 de funcţionari publici, indiferent de nivelul funcţiei, vor urma cursuri de formare pentru dobândirea de competenţe digitale avansate. Pentru 2.500 de funcţionari publici cu funcţii de conducere vor fi organizate cursuri de formare în domeniul leadership-ului şi managementului talentelor.

Va fi elaborată o analiză de impact al formării asupra activităţilor specifice derulate, dezvoltarea de parteneriate, fiind avută în vedere şi organizarea unor evenimente cu rolul de a susţine sesiunile de formare pentru dezvoltarea competenţelor digitale avansate ale funcţionarilor publici.

Sesiunile de formare dedicate funcţionarilor publici de conducere vor începe în a doua parte a lunii februarie. Acestea au o durată de 40 de ore şi vor fi susţinute, atât în format fizic, cât şi într-unul hibrid.

Sesiunile de formare pentru dobândirea de competenţe digitale avansate sunt previzionate să înceapă în mai şi includ pachete de formare generală în contextul digitalizării administraţiei publice şi pachete specializate de formare în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor. Acestea au durata între 40 şi 175 de ore şi se vor derula atât fizic, cât şi online.

Participarea la cursurile de formare în format fizic nu include servicii de cazare şi masă. Implementarea proiectului a început în iulie 2022 şi urmează să se încheie în iunie 2026.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință