Connect with us

Educatie

Peste 29.000 de elevi din 300 de licee au urmat cursul de educaţie financiară ”Finanţele mele”

Cursul de educaţie financiară ”Finanţele mele” a fost urmat de 29.654 de elevi din 300 de licee

Cursul de educaţie financiară ”Finanţele mele”, dezvoltat de Junior Achievement România şi Raiffeisen Bank, a fost urmat de 29.654 de elevi din 300 de licee, a anunţat luni organizaţia.

Cursul a fost realizat pentru formarea de abilităţi şi comportamente responsabile necesare gestionării banilor prin economisire, investiţii sau utilizarea instrumentelor financiare. Prin intermediul platformei JA Inspire, elevii au parcurs informaţii, exerciţii şi quiz-uri despre buget, tranzacţii sau piaţa de capital, cumulând astfel peste 103.000 de ore alocate învăţării şi sarcinilor aplicative de educaţie financiară.

Participarea elevilor la cursul „Finanţele mele” are loc în cadrul celei de-a cincea ediţii „Susţin educaţia financiară în comunitatea mea”, o iniţiativă care oferă liceelor soluţii integrate pentru învăţare hibridă: acces la platforma internaţională de e-learning JA Inspire, cursul digital de educaţie financiară „Finanţele mele” şi oportunitatea de a beneficia de sprijin financiar.

Potrivit sursei citate, 16 licee din Bucureşti şi alte 12 localităţi au avut cea mai activă participare şi beneficiază de sprijin financiar în valoare totală de 60.000 de lei pentru dotarea şi modernizarea spaţiilor de învăţare.

„Educaţia financiară este parte esenţială din educaţia tinerilor, iar faptul că avem anual de 12 ani între 30.000 şi 50.000 de elevi în programul de educaţie financiară ne responsabilizează şi ne motivează să îmbunătăţim constant modul în care ducem educaţia financiară în şcoli: pe de o parte, informaţia să fie atractivă şi uşor de asimilat, iar pe de altă parte să poată să fie testată într-un mod practic, să ne asigurăm că e aplicabilă în viaţa de zi cu zi. Le mulţumim partenerilor de la Junior Achievement că au găsit o modalitate prin care să unească cele două elemente esenţiale într-un singur program”, spune Corina Vasile, director de Comunicare şi Sustenabilitate Raiffeisen Bank România.

Experienţele de educaţie financiară au fost completate de o serie de sesiuni online desfăşurate în perioada martie-iunie, la care au participat peste 20 de voluntari Raiffeisen Bank şi 2.200 de elevi şi profesori.

În decursul celor cinci ediţii „Susţin educaţia financiară în comunitatea mea”, peste 110.000 de liceeni au urmat cursul de educaţie financiară în format digital interactiv, iar 37 de licee teoretice şi tehnologice au beneficiat de sprijin financiar pentru echipamente tehnice şi alte dotări.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință