Connect with us

Social

Peste 2,85 milioane de români şi-au căutat un loc de muncă în 2021

Peste 2,85 milioane de români şi-au căutat un loc de muncă pe o platforma online în 2021

Peste 2,85 milioane de români şi-au căutat online un loc de muncă în 2021, anul în care piaţa forţei de muncă şi-a revenit treptat, în urma dezechilibrului puternic resimţit începând cu declanşarea pandemiei de coronavirus, potrivit unui comunicat al platformei de anunţuri.

Astfel, cu mai multă claritate şi predictibilitate în business, angajatorii au reluat o parte din planurile pe care le-au amânat odată cu debutul pandemiei, iar printre acestea s-au numărat şi planurile de recrutare, derulate pentru acoperirea posturilor vacante sau a celor nou create. Toate acestea se reflectă şi în numărul total de angajaţi din România, care a crescut cu circa 77.000 de noi salariaţi, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

Actuala ediţie a Indexului locurilor de muncă demonstrează, de asemenea, că numărul de locuri de muncă a crescut în ritm alert în 2021. Cu toate că acest sector a avut un start mai lent în primele două luni din 2021, începând cu luna martie au urmat creşteri importante: la nivel naţional, numărul anunţurilor de angajare pe OLX a crescut cu 37%, comparativ cu 2020, la peste 740.000 de oferte de recrutare.

Spre deosebire de anii trecuţi, deşi companiile au efectuat mai multe angajări în 2021, interesul românilor pentru un loc de muncă a fost ceva mai scăzut (-5%); pe de altă parte, candidaţii au fost mai hotărâţi şi astfel timpul mediu de ocupare a unui loc de muncă a scăzut cu 5 zile (comparativ cu 2020); chiar dacă blue collar rămâne segmentul vedetă în 2021, se observă o creştere semnificativă şi pe segmentul gray collar, unde anunţurile de angajare au ajuns la 30% din piaţă.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință