Connect with us

Social

Peste 20.000 de elevi, studenţi, părinţi şi profesori au participat la o campanie de informare şi prevenire a consumului de droguri

Peste 20.000 de elevi, studenţi, părinţi şi profesori au participat la o campanie de informare şi prevenire a consumului de droguri, alte forme de adicţie, violenţă, bullying şi trafic de persoane desfăşurată pe parcursul lunii aprilie.

Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, în calitate de cofinanţator pentru implementarea Grantului „România – Anul European 2022”, finanţat prin Programul Erasmus+ al Comisiei Europene, a anunţat marţi închiderea Campaniei de informare şi prevenire a consumului de droguri, alte forme de adicţie, violenţă, bullying şi trafic de persoane desfăşurată pe parcursul lunii aprilie.

Primul eveniment, parte din campania de informare a fost conferinţa de training, care s-a desfăşurat în perioada 1 – 3 aprilie 2024, în judeţul Braşov, cu scopul de a forma studenţii participanţi, care vor disemina informaţiile dobândite în cadrul celui de-al doilea eveniment, respectiv Caravana „Fără bariere”.

Potrivit unui comunicat remis presei, caravana a ajuns în 20 de oraşe din ţară, unde există mari centre universitare, cu scopul de a aduce mesajul campaniei direct la publicul ţintă şi de a stimula dialogul şi conştientizarea pericolelor la care tinerii se expun.

Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse a organizat cea mai mare campanie de informare şi prevenire a consumului de droguri, având ca parteneri instituţiile implicate în grupul de lucru decis de CSAT: Ministerul Afacerilor Interne; Ministerul Justiţiei; Ministerul Sănătăţii; Ministerul Educaţiei; Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse şi SRI.

Oraşele prin care a trecut Caravana „fără bariere” au fost: Suceava, Iaşi, Bacău, Galaţi, Constanţa, Bucureşti, Ploieşti, Târgovişte, Piteşti, Braşov, Sibiu, Târgu Mureş, Cluj, Baia Mare, Oradea, Arad, Timişoara, Craiova, Târgu Jiu şi Deva. 

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință