Connect with us

Social

Peste 14.000 de produse alimentare vor ajunge în comunităţile vulnerabile prin Salvaţi Copiii România

Salvaţi Copiii România îşi intensifică intervenţia umanitară în comunităţile vulnerabile oferind 1.000 de kituri de hrană, printr-un demers susţinut de Carrefour România, cu sprijinul Green PC Ambalaje. Salvaţi Copiii România va asigura livrarea, în următoarele zile, a peste 14.000 de produse greu perisabile ce vor ajunge la familii dezavantajate din toată ţara. Conform statisticilor din raportul anual Salvaţi Copiii, 2019, peste 33% dintre copiii din România trăiesc sub pragul sărăciei şi peste 150.000 de copii adorm flămânzi.

Contribuţia alimentaţiei este extrem de importantă pentru o dezvoltare armonioasă a celor mici, începând din perioada de sarcină a mamei şi continuând cu perioada copilăriei timpurii. Dezvoltarea copiilor şi a capacităţii de concentrare sunt strict legate de nutriţie şi de aportul de substanţe din hrana pe care o primesc.

Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv Salvaţi Copiii România, a precizat: „Pandemia cauzată de SARS-CoV2 constituie un risc crescut pentru femeile însărcinate, nou-născuţii şi copiii de vârste şcolare din comunităţile vulnerabile, cu acces îngreunat la servicii medicale şi sociale. Salvaţi Copiii România a intensificat în această perioadă intervenţia în comunităţile rurale, asigurând atât servicii de asistenţă socială şi medicală, cât şi sprijin material. Iar astăzi, cu sprijinul Carrefour, susţinem în continuare familiile aflate în situaţii dificile, oferindu-le Cutia cu bucurie, un strop de speranţă şi ajutor în aceste vremuri greu încercate”.

Cutia cu Bucurie este un proiect al Carrefour, cu sprijinul Green PC Ambalaje pentru producţia cutiilor, ce asigură necesarul de hrană pentru cel puţin 2 săptămâni, pentru o familie cu 3 persoane. Fiecare kit de hrană conţine produsele de bază, precum: ulei, făină, mălai, orez, zahăr, griş, paste, bulion, biscuiţi, lapte uht, cereale, conservă de fructe, conservă de carne, iar, în plus, are rolul de a oferi un zâmbet beneficiarilor, prin designul şi mesajele special concepute de poetul modern Iv Cel Naiv. Prin eforturile comune, zilele acestea, Cutia cu bucurie va ajunge în căminele a peste 1.000 de familii din 15 judeţe, care, mai presus de ajutorul pe care îl primesc, vor primi astfel un cadou împachetat cu grijă.

Cele 1.000 cutii au fost asamblate cu ajutorul voluntarilor din magazinele Carrefour din toată ţara, iar în Bucureşti şi-au oferit suportul la împachetări ambasadori Salvaţi Copiii precum Amalia Năstase, Anca Sînă-Serea şi Sonia Argint-Ionescu. Cutiile cu alimente vor fi distribuite în comunităţi de către echipa de specialişti Salvaţi Copiii formată din asistenţi medicali şi asistenţi sociali, ce susţin mamele, gravidele şi copiii sub 5 ani, în cadrul programului Sănătatea mamei şi a copilului în zonele rurale defavorizate.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință