Connect with us

Social

Peste 13.000 de joburi noi în retail, industria alimentară/HoReCa şi turism

Mai mult de 13.000 de joburi noi au fost scoase în piaţă de angajatorii din retail, industria alimentară/HoReCa şi turism, domeniile care au cea mai mare nevoie de personal pe timp de vară, arată datele unei platforme de recrutare online.

Conform sursei citate, numărul se raportează la un total de 30.000 de locuri de muncă postate la nivel general de la începutul lunii iunie şi până acum, pentru toate domeniile.

Potrivit datelor Salario, comparatorul salarial marca eJobs, mediile salariale înregistrate în aceste domenii variază între 3.000 şi 3.500 de lei.

Conform analizei, aşteptările salariale pe care le au însă candidaţii din aceste domenii depăşesc cu aproximativ 40% mediile încasărilor declarate.

Astfel, în timp ce media salarială din retail este de 3.500 de lei, aşteptările candidaţilor urcă până la 5.000 de lei pe lună. În industria alimentară şi HoReCa diferenţa este de 1.200 de lei (de la 3.300 de lei la 4.500 de lei), în timp ce pentru turism este înregistrat un decalaj de 1.500 de lei (de la 3.000 de lei la 4.500).

Pentru sectoarele de activitate menţionate, cei mai căutaţi în această vară sunt candidaţii entry level, în condiţiile în care peste 70% dintre oferte li se adresează. În ceea ce priveşte oraşele care au agregate cele mai multe oportunităţi, Capitala ocupă primul loc, fiind urmată de Cluj Napoca, Constanţa, Timişoara şi Braşov.

Potrivit analizei, mult mai atractive pentru candidaţi par a fi joburile din servicii, call center/BPO, IT/telecom ori servicii financiare.

 

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință