Connect with us

Social

Pe ritmuri de D’jembe la Școala Profesională Band

Aproape 200 de elevi au trăit o experiență unică. Ei au învățat să cânte la tobele tradiționalele africane denumite D’jembe de la instructorul de percuție Acacia Mpofo Kitata Lukibadiku.

Cursurile de percuție au avut loc în cadrul sesiunilor de consiliere ținute de consilierul școlar și vocațional Adrian Moldovan.

„Activitatea a avut drept obiective principale autocunoașterea prin intermediul muzicii, punerea bazelor coeziunii de grup și, nu în ultimul rând, buna dispoziție. Au fost implicați elevi din toate grupele de vârstă. Invitatul nostru, Acacia Mpofo Kitata Lukibadiku, este instructor de percuție și muzicoterapeut cu o vastă experiență artistică și terapeutică. Originar din Congo, el colaborează cu echipe din România încă din anul 2008”, a declarat Adrian Moldovan.

Sesiunile de consiliere sunt incluse în activitățile proiectului „Educație formală și non-formală pentru dezvoltare durabilă în regiunea Centru” (cod MySmis 2014: 106443) implementat de Roma Education Fund Romania în șapte școli din județul Mureș.

La reușita activității au contribuit, pe lângă invitat și elevi, cadrele didactice și direcțiunea Școlii Profesionale Band.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință