Connect with us

Eveniment

Partida Romilor vine în ajutorul familiei Mocanu din Ciorăști – Vrancea

Reprezentanții Asociației Partida Romilor Pro-Europa (APRPE) s-au deplasat în comuna Ciorăști, județul Vrancea, pentru a veni în ajutorul familiei Mocanu, ai cărei copii au fost luați în plasament de către autorități. Prim-vicepreședintele APRPE, Daniel Vasile, a preluat personal acest caz.

“Este important să abordăm această situație cu obiectivitate și să evităm generalizările sau stereotipurile legate de etnie. Evenimentele care au dus la plasamentul copiilor familiei Mocanu au fost un rezultat al unor probleme specifice și nu ar trebui să fie folosite pentru a perpetua prejudecăți sau discriminări.

Din descrierea făcută, reiese că autoritățile competente, reprezentate de DGASPC, au acționat conform Legii 272/2004 și au urmat procedurile legale în cazul acestor copii minori.

Decizia de a dispune plasamentul copiilor s-a luat în baza unei hotărâri judecătorești si a unei somații cu titlu executoriu de dispunere în regim de urgență. Această acțiune a fost justificată de motive precum absența unei locuințe adecvate, lipsa unui loc de muncă stabil pentru ambii părinți și neparticiparea copiilor la cursurile școlare recomandate de autorități.

Era imperios necesar să intervenim în calitate de organizație reprezentativă a romilor care s-a angajat, cu mult înainte ca acest caz sa apăra, că vom susține orice familie care va suferi abuzuri din partea autorităților. Am angajat un avocat care să-i reprezinte pe părinți și căutăm soluții locative împreună cu autoritățile publice locale și județene. Vom face demersuri pentru ca minorii să meargă din nou la școală”, a declarat Daniel Vasile.

Reprezentanții APRPE îi vor ajuta pe părinții copiilor să îndeplinească
toate condițiile pentru a-și putea crește copiii în sânul familiei.
“Este importantă evitarea răspândirii de informații false și intoxicarea mass-mediei, deoarece aceasta poate afecta în mod negativ imaginea și integritatea familiilor implicate. O analiză obiectivă și luarea în considerare a circumstanțelor individuale sunt esențiale pentru a lua decizii informate și corecte în astfel de cazuri sensibile. Este crucial să prioritizăm siguranța și bunăstarea copiilor, asigurându-ne că aceștia beneficiază de un mediu adecvat și de resursele necesare pentru dezvoltarea lor”, a adăugat Daniel Vasile.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință