Connect with us

Eveniment

Partida Romilor și ANPC, protocol de colaborare pentru comercianții romi

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa (APRPE), Nicolae Păun, și cel al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, au încheiat un protocol de colaborare pentru a-i ajuta pe comercianții romi, care își desfășoară activitatea pe litoral. Weekendul trecut, Nicolae Păun și Horia Constantinescu s-au întâlnit cu micii antreprenori și comercianți de etnie romă, care își desfășoară activitatea în județul Constanța.

Scopul întrunirii a fost încurajarea operatorilor economici de pe litoral, să se organizeze mai bine și să integreze măsurile igienico-sanitare în activitatea lor, atunci când vine vorba de comercializarea produselor alimentare.

„S-au căutat soluții prin care operatorii economici bine intenționați și cei care au încercat să dezvolte mici afaceri pe litoralul românesc să-și poată desfășura activitatea în condiții decente, atât pentru vânzător, cât și pentru consumator, cu respectarea normelor de muncă, utilizarea de echipament adecvat preparării, păstrării și servirii alimentelor, ambalarea corectă și îmbrăcăminte de protecție“, a declarat Nicolae Păun, președintele APRPE.


Protocolul de colaborare dintre APRPE și ANPC a venit la inițiativa președintelui Nicolae Păun.

„Inițiativa arată dorința clară de a scoate la lumină tot ceea ce până acum se făcea, dar fără respectarea neaparată a exigențelor legale. Am discutat cu cei prezenți despre amenajarea unor spații perfect legale, pentru curățarea, fierberea, gătirea și distribuirea tuturor produselor pe care le vedem oricum comercializate la acest moment, fie pe plajă, fie pe faleză. Vreau să ajut la scoaterea la lumina a acestui tip de comerț, având în vedere că reprezintă și o sursă de venit pentru foarte multe familii din zona litoralului. Îi mulțumesc președintelui Partidei Romilor, Nicolae Păun, pentru inițiativă și susținere a proiectului!”, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC.


În următoarea perioadă, vor continua întâlnirile dintre președintele ANPC și întreprinzătorii romi din diverse județe ale țării, pentru a-i ajuta pe aceștia să-și dezvolte afacerile cu respectarea legislației în vigoare.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință