Evenimente Actiuni

Partida Romilor Pro-Europa, sucursala Dâmboviţa: 300 de copii au primit gratuit ghiozdane şi rechizite

Tudorică Răducanu, preşedintele Partidei Romilor Pro-Europa, sucursala Târgovişte şi consilier local nu a vrut să întrerupă tradiţia păstrată de ani buni şi anume la început de an să dăruiască copiilor din familiile de romi care merg pentru prima dată la şcoală, ghiozdane şi rechizite.

Întâlnirea cu micuţii şi părinţii lor a avut loc la sediul Partidei Romilor Pro Europa, filiala Târgovişte în prezenţa primarului interimar Cristian Stan şi a viceprimarului Cosmin Bozieru. Primarul Cristian Stan a felicitat iniţiativa preşedintelui Partidei Romilor Pro-Europa, filiala Târgovişte şi a transmis că va fi oricând alături de comunităţile de romi atunci când aceştia au nevoie.

Festivalul diversităţii la Giurgiu

Partida Romilor Pro-Europa, sucursala Giurgiu derulează un program în cadrul proiectului ‘’ Academia de implicare a Tinerilor’’ prin care un grup mixt de iniţiativă locală format din tineri de etnie romă precum şi majoritari au încercat să identifice problemele cu care se confruntă comunităţile de romi din municipiul Giurgiu.

Ca urmare a acţiunilor întreprinse în comunităţi, aceştia au ajuns la concluzia că este necesară o Campanie Stop Discriminare şi în acest sens în zilele de 4 şi 5 septembrie au avut loc o serie de acţiuni ce vor încerca să arate giurgiuvenilor ca şi tinerii de etnie romă pot fi implicați în acţiuni civice.

În data de 4 septembrie au avut loc pe pietonala Mircea cel Bătrân o serie de jocuri interactive în care au fost implicați tinerii. Seara la ruinele Cetăţii lui Mircea cel Bătrân a avut loc lansarea unor lampioane. În data de 5 septembrie la Ateneul Nicolae Bălcescu a avut loc proiecţia unor filme artistice despre comunităţile de romi. La toate aceste activităţi intrarea a fost liberă.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version