Connect with us

Evenimente Actiuni

Partida Romilor „Pro-Europa” se deplasează cu o caravană în 40 de comunități de romi din Moldova

Reprezentanții Partidei Romilor „Pro-Europa” din cadrul filialelor din Moldova se vor deplasa zilele acestea în 40 de comunități de romi, cu o caravană care are drept scop încurajarea etnicilor romi să-și asume identitatea etnică la recensământ.

Întreaga acțiune este coordonată de către Daniel Vasile, prim-vicepreședintele PRPE. “Această acțiune din comunitățile de romi din Moldova face parte dintr-o campanie amplă demarată la nivel national de către Partida Romilor Pro-Europa, care se cheamă „Asumă-ți identitatea! Declară-ți etnia!”. Campania își propune să determine cât mai mulți romi să-și declare apartenența etnică la recensământ. Noi o să discutăm cu toți romii, cărora o să le explicăm care sunt avantajele declarării etniei la recensământ. În această acțiune, suntem sprijiniți și de către reprezentanții locali neromi, primari și președinți de consilii județene, cărora le mulțumesc pentru ajutor”, a declarat Daniel Vasile, prim-vicepreședintele PRPE.

Prin această caravană, reprezentanții Partidei Romilor Pro-Europa și-au propus să stea de vorbă cu romii din cele mai sărace comunități ale României, pentru a le explica cum îi poate ajuta asumarea identității etnice la recensământ. Acțiunea a demarat în weekend, în comuna Poiana Negustorului, din județul Bacău.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință