Connect with us

Comunicate

Partida Romilor “Pro-Europa”: Peste 1.000 de refugiați romi, ajutați de Partida Romilor

Partida Romilor “Pro-Europa”

Comunicat de presă

29.03.2022

Peste 1.000 de refugiați romi, ajutați de Partida Romilor

 

Membrii Partidei Romilor “Pro-Europa” au ajutat în ultima lună peste 1.000 de refugiați romi din Ucraina, care au fugit din cauza bombardamentelor rusești. Aceștia au fost preluați de la graniță cu microbuze și duși spre locurile de cazare, unde li s-a acordat asistență medicală, mâncare, haine și informații despre cum să-și continue călătoria spre alte țări din Uniunea Europeană.

Imediat după declanșarea războiului, după ce am văzut că ucrainenii fug din cauza bombardamentelor rusești, am convocat de urgență o ședință cu conducerea Partidei Romilor Pro-Europa, în care am decis ca toate filialele noastre de la granița cu Ucraina să se transforme în centre ce cazare pentru refugiații ucraineni, în special cei romi, care sunt frații noștri. Vorbim aceeași limbă, așa că n-am avut o barieră de comunicare. Refugiații romi ucraineni au ajuns în siguranță în România, după ce noi am luat legătura cu organizațiile romilor din Ucraina și Republica Moldova. Am reușit astfel să formăm un culoar umanitar, în care refugiații au ajuns în siguranță în România”, a declarat Nicolae Păun, președintele Partidei Romilor Pro-Europa.

În centrele de refugiați, atât cele din sediile PRPE, cât și cele din Gara de Nord, romii din Ucraina au fost ajutați cu tot ceea ce au avut nevoie.

Am avut câteva cazuri, în care am reîntregit familii aici în România. E vorba de membrii unor familii, care au intrat în țara noastră prin puncte diferite, iar noi am reușit să-i aducem pe toți în același loc și apoi să-i punem la avion sau la tren să plece mai departe în Europa. Această acțiune a fost coordonată de către prim-vicepreședinții Partidei Romilor Pro-Europa – Daniel Vasile, Cătălin Manea și Iulian Paraschiv – care au fost ajutați de către membrii Organizației de Tineret a Partidei Romilor Pro-Europa – Ionuț Păun, Cătălin Stănescu, Marian Pavel și Gheorghiță Hristu. Mulțumesc autorităților române pentru foarte buna colaborare – președinții consiliilor județene, primari și reprezentanți ai ISU”, a mai declarat Nicolae Păun, președintele Partidei Romilor Pro-Europa.

Banii cu care au fost ajutați refugiații romi din Ucraina au provenit din donațiile membrilor Partidei Romilor Pro-Europa.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință