Connect with us

Evenimente Actiuni

Partida Romilor „Pro-Europa” Constanţa împreună cu autorităţile locale au oferit produse de igienă personală pentru 600 de beneficiari, printr-un proiect cu fonduri europene

Un număr de 600 de membri ai grupului ţintă înscrişi în proiectul „Măsuri integrate pentru o viaţă mai bună”, derulat de Primăria Constanţa, primesc zilele acestea kit-uri de igienă personală şi pentru îngrijirea locuinţei, a informat miercuri municipalitatea.

„Produsele pentru igienă personală sunt diferite în funcţie de vârsta beneficiarului. Astfel, preşcolarii primesc – săpun, şampon, pastă şi periuţă de dinţi – iar elevii din ciclul gimnazial – săpun, deodorant, şampon, pastă şi periuţă de dinţi. Persoanelor adulte li se oferă şampon, pastă şi periuţă de dinţi, aparate de ras, deodorant şi pastă de ras”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de Primăria Constanţa.

Potrivit sursei citate, distribuirea kit-urilor se face cu sprijinul voluntarilor din cadrul Partidei Romilor „Pro-Europa” – sucursala judeţului Constanţa, precum şi cu reprezentanţi ai Asociaţiei Centrul pentru Incluziune Socială – Regiunea Sud-Est care, totodată, se implică şi în medierea colectivă şi individuală a beneficiarilor proiectului.

„Această acţiune este prima din seria celor 6 care se vor realiza în perioada de implementare a proiectului către membrii grupului ţintă”, menţionează comunicatul administraţiei locale.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020 şi este derulat de Primăria Constanţa în parteneriat cu Liceul Teoretic „Decebal”.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială din comunitatea marginalizată studiată în care există populaţie aparţinând minorităţii rome, prin sprijinirea integrării socio-economice a 600 de persoane din comunitatea marginalizată rezidentă în zona de intervenţie ce înglobează şi campusul social „Henri Coandă”.

„În cadrul proiectului sunt utilizate măsuri integrate de îmbunătăţire a nivelului de educaţie în rândul preşcolarilor şi elevilor romi şi neromi, de stimulare a capacităţii de inserţie profesională a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă şi a celor care intenţionează să demareze o activitate pe cont propriu, precum şi de creştere a accesului la servicii sociale şi de asistenţă medicală de înaltă calitate”, conform comunicatului.

Proiectul, ce se derulează pe o perioadă de 36 de luni, în intervalul 16 februarie 2018 – 15 februarie 2021, are valoarea totală de aproape 12 milioane lei, din care 10.119.696,72 lei – suma eligibilă nerambursabilă din Fondul Social European, peste 1,5 milioane lei – valoare totală eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional şi circa 268.000 lei – contribuţia beneficiarului.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință