Connect with us

Eveniment

Partida Romilor „Pro-Europa” a lansat platforma educaţională SOS COPIII ROMI !

Având în vedere masurile luate de autoritati , in perioada starii de alerta pentru prevenirea raspandirii epidemiei de COVID 19, respectiv, interzicearea reuniunilor si intalnirilor publice cu un numar mai mare de 3 persoane, Partida Romilor Pro-Europa, pentru a veni in sprijinul parintilor si elevilor romi, cu informatii utile si solutii concrete, in ceea ce priveste accesarea locurilor speciale alocate elevilor romi in licee, scoli profesionale si in invatamantul universitar, a dezvoltat platforma educationala www.soscopiiiromi.ro.

In aceasta perioada, platforma educationala www.soscopiiiromi.ro este functionala, doar pentru elevii romi care invata in scolile din municipiul Bucuresti. In scurt timp aplicatia informatica, va fi extinsa la nivel national.

Astfel , parintii elevilor romi din Bucuresti, pot accesa platforma foarte usor pentru a primi recomandarea de apartenenta in format electronic, fara a mai fi nevoiti, sa se deplaseze fizic la sediul organizatiei noastre, asa cum procedau in anii trecuti. Totodata, inregistrandu-se pe platforma si urmand pasii pentru obtinerea recomandarii in format electronic, parintii elevilor romi din Bucuresti, vor fi scutiti sa se deplaseze la unitatea scolara pentru a depune recomandarea. Platforma www.soscopiiiromi.ro, va transmite pe e- mail secretariatului unitatii de invatamant a elevului, recomandarea generata online.

Aceasta procedura de eliberare a recomandarilor, este in conformitate cu ordinului ministrului educatiei nr.4317/2020, care prevede faptul ca “ recomandarile pot fi eliberate și on-line. În această situație, recomandarea este transmisă, prin e-mail, unității de învățământ din care provine candidatul, în format pdf., având semnătura electronică a emitentului “. Varinata online, nu exclude varianta eliberarii recomandarilor de apartenenta pe suport de hartie, asa cum s-a procedat in anii precedenti.

In prezent, echipele Asociatiei Partida Romilor Pro-Europa, constituite la nivelul judetelor, se vor deplasa in comunitatile de romi din toata tara, pentru a elibera respectivele recomandari. Efectele pandemiei de COVID 19, ne-a constrans, sa identificam solutii concrete pentru elevii romi. In acelasi timp, platforma educationala www.soscopiiiromi.ro, contine informatii importante pentru toate nivelurile de invatamant, prescolar, primar, gimnazial, liceeal si superior.

In egala masura, aceasta solutie tehnica in mediul online, reprezinta un instrument de lucru necesar pentru resursele umane rome precum, inspectorii scolari pentru minoritati, cadrele didactice, profesorii de limba romani, de istoria si traditiile romilor, mediatorii scolari, expertii, reprezentantii comunitatilor de romi.

ATENTIE !!! Conform calendarului admiterii in invatamantul liceeal si profesional de stat pentru anul scolar 2020-2021, RECOMANDARILE DE APARTENENTA ETNICA, POT FI ELIBERATE PANA PE 16 IUNIE 2020 !
Asadar, nu avem foarte mult timp ! Succes tuturor elevilor romi !

Pentru mai multe informatii accesati : www.soscopiiiromi.ro
Telefoane la care pot fi contactati reprezentantii asociatiei care coordoneaza campania educationala :
0758.077.960
0758.077.961
0758.077.962

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință