Connect with us

La zi

Partida Romilor „Pro-Europa” a deschis puncte de recenzare pentru romi și neromi

Toți bucureștenii care nu s-au recenzat până în prezent o pot face în cele 3 puncte de recenzare, deschise de către Partida Romilor Pro-Europa în Sectorul 5 al Capitalei. Cele 3 puncte de recenzare sunt situate pe străzile Telița nr.31, Iacob Andrei nr.31 și Glicinelor nr. 18-26 (în cadrul Pieței Nicky Scorpion).

„Am decis deschiderea acestor 3 puncte fixe de recenzare, deoarece foarte multe persoane nu au reușit să se recenzeze până acum. Sunt 3 recenzori romi, care vor recenza și romi, și neromi. Așadar, nu sunt puncte de recenzare etnice, ci se poate recenza toată lumea. Le reamintesc tuturor celor care nu s-au recenzat că o mai pot face doar săptămâna aceasta, până pe 24 iulie. Pe etnicii romi îi îndemn să-și asume cu mândrie și curaj identitatea etnică la recensământ”, a declarat Nicolae Păun, președintele Partidei Romilor Pro-Europa.

Recenzarea în cele 3 puncte fixe a început în weekend și se va finaliza duminica viitoare.
Perioada de colectare a datelor de către recenzori prin interviuri faţă în faţă, cu ajutorul tabletelor, a fost prelungită până în data de 24 iulie 2022, potrivit Hotărârii nr. 12/2022 a Comisiei Centrale pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor din România.

Institutul Naţional de Statistică (INS) a anunţat că aproape 47% din populaţia ţintă s-a autorecenzat din 14 martie până în 27 mai, în prima etapă. Etapa de recenzare pe teren ar fi trebuit să se desfăşoare până în 17 iulie.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință