Connect with us

Eveniment

Partida Romilor, la „Gaudeamus”

Partida Romilor Pro-Europa a fost prezenta anul acesta, pentru prima data, in cadrul standului Minoritatilor Nationale, amenajat la Targul international Gaudeamus Carte de invatatura. Reprezentantii filialei de tineret a Partidei Romilor le-au vorbit vizitatorilor despre cultura romilor si le-au prezentat, pe langa volumele de istorie a etniei si manualele de limba romani. Nu au lipsit nici cartile despe traditii si nici dictionarele de traduceri din limbile romana si romani. O parte dintre studiile prezente la targul de carte Gaudeamus au fost asigurate de specialistii de la Centrul National de Cultura al Romilor, coordonati de sociologul Vasile Burtea.

Vizitatorii care au poposit la standul minoritatilor au primit si cate un breloc realizat manual de un mester traditional rom precum si pliante din care au putut afla mai multe informatii despre romi. Tot la standul Partidei Romilor au rulat si imagini din emisiunea Si eu m-am nascut in Romania, realizata de departamentul massmedia al Partidei Romilor Pro Europa. In cadrul standului Minoritatilor Nationale, vizitatorii au luat parte la evenimentele consecrate lansarilor de carte si au participat la sesiuni de lectura in limbile minoritatilor.De asemenea, cei interesati au putut cumpara carti despre istoria, traditiile si obiceiurile minoritatii rome.

Nu a fost vorba numai despre carti la standul minoritatilor nationale. Sambata, la Targul de Carte Gaudeamus a fost randul muzicii romani sa se faca auzita. Artistul Ion Micuta a interpretat, la saxofon, mai multe cantece din folclorul romilor. Intre 20 si 24 noiembrie, la Romexpo, s-a desfasurat cea de-a douazecea editie a Targului International Gaudeamus, Carte de invatatura. Anul acesta, 400 de standuri si tot atatia expozanti au fost prezenti la unul dintre cele mai importante targuri de profil din sud-estul Europei. Literatura si cultura romani au fost prezente la targul de carte Gaudeamus cu sprijinul Departamentul de Relatii Interetnice.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință