Eveniment

Partida Romilor îi ajută pe tineri să-și continue studiile

Asociația Partida Romilor Pro-Europa (APRPE) a demarat campania “S.O.S. Copiii Romi – Școala o șansă pentru copiii romi”, în cadrul căreia eliberează tuturor tinerilor romi din România adeverințe de apartenență etnică, pentru ca aceștia să poată intra la licee, școli profesionale și facultăți, pe locurile speciale destinate membrilor acestei etnii.

“Vă informăm că, începând de astăzi, am dat startul eliberării adeverințelor de apartenență etnică, necesare tinerilor romi care vor să-și continue studiile. Toți tinerii romi sunt așteptați la sediile Partidei Romilor din București (strada Telița, nr.31) și din țară, pentru a intra în posesia acestor documente. Precizez că acestea se eliberează GRATUIT, cu condiția ca tinerii minori să vină însoțiti de un părinte sau de un tutore legal. Pentru mai multe detalii, intrați pe site-ul partidaromilor.ro sau pe profilurile noastre de Facebook. La sediile Partidei Romilor, oferim și consiliere cu privire la orientarea și alegerea liceelor sau a facultăților pentru tinerii romi”, a declarat Ionuț Păun, președintele Organizației de Tineret a APRPE.

Scopul campaniei “S.O.S. Copiii Romi – Școala o șansă pentru copiii romi” este de a reduce decalajul educational dintre tinerii romi și majoritari, de a diminua abandonul școlar și de a oferi o șansă elevilor de etnie romă la un viitor mai bun.

Această măsură afirmativă a fost aprobată pentru a compensa evenimentele care au marcat negativ minoritatea romă din România.

1 Comment

  1. Frunza Petruta

    25 aprilie 2024 at 11:35

    Bună ziua ,as dori sa știu ce documente îmi trebuie pentru adeverinta de etnie pentru înscriere la liceu și dacă se percepe taxa,care este aceea.Multumesc!

Lasă un răspunsAnulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version