Connect with us

Eveniment

Partida Romilor Iași are un nou președinte

Asociația Partida Romilor Pro-Europa filiala Iași are un nou președinte, în persoana lui Eduard Ferariu. Acesta a fost ales sâmbăta trecută, în cadrul unei adunări generale care a avut loc la Iași, la care au fost prezenți peste 500 de delegați.

La eveniment a fost prezent și Nicolae Păun, președintele APRPE, care a ținut să felicite noua conducere a filialei Iași. “S-a ales o echipa tânără, dinamică și cu dorință de a obține rezultate pozitive pentru comunitățile de romi din Iași. Doresc sa-i asigur de sprijinul meu și a întregii echipe de la București. Felicitări președintelui Eduard Ferariu, președintelui Organizației de tineret, Ionuț Macinoi, președintei Organizației de femei, Stan Simona, și, nu in ultimul rând, întregii echipe de la Iași, pentru organizare si mobilizare”, a declarat Nicolae Păun, președintele APRPE.

Activitatea echipei de la Iași va fi supervizată direct de către Daniel Vasile, prim-vicepreședintele APRPE. “Noua echipă de la Iași vine cu un suflu nou, cu idei și proiecte noi, care să aducă o reală îmbunătățire a vieții romilor din acest județ. Noul președinte al APRPE Iași va avea de rezolvat problemele romilor legate de educație, ocupare și sănătate. Totodată, va trebui să reorganizeze filialele din județ, pentru a le pregăti de alegerile de anul viitor”, a explicat Daniel Vasile, prim-vicepreședintele APRPE.


La evenimentul Partidei Romilor a participat și conducerea PNL Iași, deputatul Alexandru Muraru și primarul municipiului Iași, Mihai Chirica.

“Am participat astăzi la deschiderea lucrărilor Adunării Generale a Asociației Partida Romilor Pro-Europa, unde m-am bucurat de reîntâlnirea cu comunitatea romă din judeţul Iași, respectiv cu președintele său, Nicolae Păun, cu președintele Agenției Naționale pentru Romi (ANR), Iulian Paraschiv, și cu Daniel Vasile, prim-vicepreședinte la Partida Romilor Pro-Europa. În calitate de deputat și președinte al PNL Iași, dar și în mandatul de Reprezentant Special al Guvernului României, am avut o colaborarea foarte bună cu minoritățile naționale pe proiectele care promovează incluziunea, nediscriminarea și promovarea drepturilor etniei romilor în societatea românească. Cultura și tradițiile romilor sunt parte integrantă a culturii și tradițiilor românești”, a declarat Alexandru Muraru, deputat PNL Iași.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință