Connect with us

Eveniment

Partida Romilor ia măsuri pentru îmbunătățirea vieții romilor din județul Mureș

Reprezentanții Asociației Partida Romilor Pro-Europa s-au deplasat săptămâna trecută în județul Mureș, pentru a lua o serie de măsuri care să rezolve o parte din problemele cu care se confruntă romii din aceste comunități.

Principalele probleme cu care se confruntă romii din comunitățile sărace sunt reprezentante de lipsa accesului la medic și la servicii medicale, abandonul școlar, sărăcia și căsătoriile timpurii.

„Împreună cu conducerea Organizației de femei a filialei Mureș a Asociației Partida Romilor Pro-Europa am încheiat un parteneriat cu Direcția de Asistență Socială Mureș, în urma căruia vom forma și perfecționa 22 de mediatoare sanitare rome, care vor înlesni accesul la medic și la servicii medicale al romilor din comunitățile sărace. Totodată, vom crea puncte de lucru în comunitățile de romi pentru mediatorii sanitari, școlari și asistenții comunitari”, a declarat Daniela Măgureanu, președinta interimară a Organizației de femei a APRPE.

În următoarea perioadă, Organizația de femei a filialei Mureș a APRPE, care e condusă de președinta Rodica Gyulai și vicepreședinta Rita Forgacs, va demara o serie de campanii de informare în comunitățile de romi, care vor avea ca scop combaterea abandonului școlar și a căsătoriilor timpurii. În 4 comunități vulnerabile, mediatorii sanitari au primit tablete cu o aplicație care îi va ajută să strângă date cu privire la mamele tinere, la accesul romilor la servicii de sănătate și la căsătoriile timpurii. În aceste comunități, se vor ține cursuri de prim ajutor pentru mediatoarele sanitare și școlare, gratuit, de către reprezentanții Crucii Roșii. Elevii care provin din familii sărace vor fi integrați în programe de after-school, unde își vor face temele și vor mânca o masă caldă.

Organizația de femei a APRPE dorește să mulțumească doamnei Corina Todoran, directoarea Direcției de Asistență Socială Mureș, pentru sprijinul acordat în demararea acestor campanii.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință