Connect with us

Eveniment

Partida Romilor ia măsuri pentru combaterea abandonului școlar și a lipsei locurilor de muncă

Prim-vicepreședintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa (APRPE), Daniel Vasile, a convocat azi Consiliul Director al APRPE Vrancea, pentru a discuta concret măsurile care vor fi luate în următoarea perioadă pentru reducerea cazurilor de abandon școlar în comunitățile de romi și combaterea crizei locurilor de muncă.

Președintele sucursalei județene Vrancea a APRPE, Constantin Toader, a adunat o echipă de oameni dedicați, care au discutat despre soluții concrete pentru a combate aceste fenomene. La discuții au participat primarul Merlin Ivancea din Slobozia Bradului, inspectorul școlar pentru minorități Maria Costache, Anca Candrea – șeful Serviciului de Intervenție în Regim de Urgență din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea, reprezentanți ai comunității rome, directori de școli din mai multe localități din Vrancea, mediatori școlari și mediatori sanitari.


Scopul întâlnirii a fost de a informa comunitățile cu privire la importanța frecventării școlii de către copii și de a găsi soluții eficiente pentru a-i angaja pe romii care nu au un loc de muncă.

Un alt punct de discuție pe ordinea de zi a fost cazul familiei Mocanu, din comunca Ciorăști, județul Vrancea, cărora autoritățile le-au luat copiii în plasament. “Am solicitat un parteneriat cu instituțiile publice competente în domeniul protecției copilului, pentru a preveni astfel de situații în viitor. Am îndemnat liderii comunităților de romi să monitorizeze și să raporteze situațiile de risc, iar mediatorii școlari și sanitari să contribuie la prevenirea unor astfel de cazuri în viitor. Ne-am angajat să sprijinim familia Mocanu prin disponibilitatea organizației noastre, Partida Romilor, pentru a asigura reintegrarea copiilor în familia lor. Împreună cu DGASPC, am stabilit un plan de monitorizare și intervenție pentru a facilita această reintegrare. Trebuie menționat că măsura temporară impusă de instanța de judecată poate fi înlăturată prin angajarea persoanelor majore în câmpul muncii, frecventarea cursurilor școlare de către minori și prin pregătirea și consilierea părinților. În parteneriat cu instituțiile publice, Partida Romilor intervine pentru a înlătura condițiile care au stat la baza luării acestor măsuri și pentru a facilita reintegrarea minorilor în familie”, a precizat Daniel Vasile, prim-vicepreședintele APRPE.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință