Connect with us

La zi

Partida Romilor Bistriţa-Năsăud te trimite la scoală

Educaţia este calea spre succes a devenit si pentru anul 2019 motto-ul Campaniei „SOS Copiii romi”, trimiterea acestora la scoală fiind una din principalele obiective ale Partidei Romilor Pro – Europa Bistriţa-Năsăud, a presedintelui Emil Neia Lăcătuş.

Potrivit presedintelui Lăcătuş, copiii romilor din Bistriţa-Năsăud vor putea beneficia în anul scolar 2019-2020 de un număr de 220 de locuri la toate liceele de pe raza judeţului pentru clasa a IX – a, alte 60 de locuri fiind alocate la scolile profesionale.

„Am încheiat si pentru acest an un protocol de colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, lucrurile fiind cât se poate de clare în acest sens. Voi merge în scolile unde aveam copii ai etniei noastre pentru a face cunoscută această ofertă. De asemenea, mă voi întâlni cu foarte multe familii pentru a le convinge să îsi trimită copiii la liceu”, spune Emil Neia Lăcătuş.

Emil Neia Lăcătuş mai precizează că termenul de depunere a dosarelor pentru locurile destinate elevilor romi, este 16 iunie 2019. Dosarele se depun la inspectorul pentru minorităţi din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean, profesorul Denes Balas. În brosura primită, de la scoală, sunt toate detaliile ce trebuiesc completate în dosarul privind locurile destinate elevilor romi.

„Fac un apel către părinţii elevilor de etnie romă : Trimiteţi-vă copiii la scoală, să prevenim combaterea cersetoriei, abandonul scolar ! Înscrieţi-vă copiii la gradiniţă, la scoală, pentru că educaţia este calea de succes. „, a conchis presedintele Partidei Romilor, Emil Neia Lăcătuş.

Important de ştiut:

Principalele obiective si activităţi pe care Partida Romilor la va desfăsura în scoli si comunităţile de romi din judeţ sunt:

–              informare, consiliere si orientare scolara pentru înscrierea copiilor romi în învăţământul prescolar si primar

–              consilierea elevilor de etnie romă a claselor a VIII – a în vederea admiterii acestora pe locurile special destinate lor în licee, scoli profesionale si învăţământul preuniversitar

–              informarea elevilor de etnie romă din clasele a XII – a cu privire la locurile special alocate în învăţământul universitar si post-universitar

–              informarea si consilierea tinerilor si adulţilor care au întrerupt parcursul scolar asupra programului de recuperare „Şansa a doua”

–              organizarea de sedinţe cu părinţii privind informarea, consilierea si orientarea scolara privind ofertele educaţionale ce pot fi urmate de elevii romi

–              încheierea de parteneriate cu scolile unde există comunităţi mari de romi.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință