Connect with us

Eveniment

Partida Romilor are după alegerile locale 11 primari, 425 de consilieri locali și 18 consilieri județeni

Asociația Partida Romilor Pro-Europa (APRPE) a înregistrat la alegerile locale un succes de răsunet. 11 localități din România vor fi administrate de către cetățeni români de etnie romă. 425 de romi au obținut posturi de consilieri locali în aproape 300 de localități din țară.

Dintre acestea, trei posturi de consilieri locali sunt la Primăria Sectorului 5 din București. 18 romi vor fi consilieri județeni în tot atâtea județe din țară.

“Rezultatele obținute la aceste alegeri locale sunt mai bune cu 30% față de alegerile de data trecută. Strategia politică a Partidei Romilor de anul acesta, de a susține alianța PSD-PNL, așa cum au decis liderii comunităților de romi din România la Congresul din 5 noiembrie 2023, a fost una de succes. Mulțumesc tuturor romilor care au mers la vot și au votat cu liderii lor care le reprezintă interesele. Vă promit în numele acestora că vom face tot posibilul pentru a îmbunătăți viața romilor din România”, a declarat Nicolae Păun, președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa.

Cu privire la alegerile din toamnă, liderul romilor din România a precizat că Partida Romilor va susține în continuare PSD-PNL. “Personal îmi doresc să meargă în turul doi la alegerile prezidențiale domnii Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. Nu vreau ca extremiștii să ia multe voturi la alegerile prezidențiale. Acesta e îndemnul meu către romi”, a precizat liderul romilor, Nicolae Păun.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință