Connect with us

Eveniment

Partida Romilor a demarat o campanie de combatere a fake-news-urilor legate de PLX 145

Asociația Partida Romilor Pro-Europa (APRPE) a demarat o campanie de combatere a fake-news-urilor legate de PLX 145, proiectul Legii privind organizarea activității de prevenire a separării copilului de familie.

În ultimele săptămâni, comunitățile de romi din România au fost intoxicate cu știri false despre proiectul Legii privind organizarea activității de prevenire a separării copilului de familie. O parte din așa-zișii lideri romi din comunități, care sunt simpatizanți ai AUR, i-au mințit pe romi prin intermediul rețelelor de socializare, spunându-le că Parlamentul pregătește o lege prin care să le ia copiii cu forța, să-i ducă la casele de copii sau să-i ofere spre adopție.

Prin urmare, Bogdan Paraschiv, secretar general al APRPE și sub-secretar de stat în cadrul Ministerului Familiei, a mers zilele acestea prin mai multe comunități de romi tradiționali, pentru a le explica faptul că noua lege nu prevede niciun cuvânt care să susțină minciunilor promovate pe rețelele de socializare.


“Ieri am fost în comunitatea romilor din comuna Ivești, județul Galați, pentru a demonta toate minciunile cu care au fost intoxicați acești oameni prin intermediul Facebook și Tik-Tok. Am fost cu legea în mână și le-am arătat punct cu punct ce prevede cu adevarat această lege. Le-am explicat beneficiile acestei legi, beneficii despre care acești oameni nu știau. La întâlnirile cu romii, am fost împreună cu Claudiu Gavril, prefectul județului Galați, cu Maricel Gheoca, primarul comunei Ivești, cu Viorica Gotu, președinta APRPE – Galați, și Cătălin Biru, prim-vicepreședintele Organizației de tineret a APRPE. Le mulțumesc tuturor pentru sprijin”, a declarat Bogdan Paraschiv, sub-secretar de stat în cadrul Ministerului Familiei. El a promis că va vizita și alte comunități, pentru a readuce liniștea în rândul romilor.

Președintele APRPE, Nicolae Păun, a explicat, marți, într-un comunicat de presă că romii au fost intoxicați cu minciuni de către simpatizanții AUR, care au urmărit doar că creeze panică în comunitățile de romi.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință